• Vraćena na posao doktorka koja je suspendovana zbog pregledanja pacijenata na terasi doma zdravlja

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Doktorka doma zdravlja u Požegi koja je suspendovana jer je na terasi ove zdravstvene ustanove pregledala pacijente, vraćena je na posao. 
     
    Situacija oko mlade doktorke Doma zdravlja u Požegi M. Đ. koja je suspendovana do okončanja disciplinskog postupka, nakon što je na društvenim mrežama objavljena fotografija na kojoj se vidi kako pregleda pacijente van ambulante, ispred vrata, na terasi pomenute zdravstvene ustanove, rešena je zahvaljujući razumevanju nadležnih na najbolji mogući način i doktorka će već danas, nakon razgovora sa upravom Doma zdravlja u Požegi, biti vraćena na posao„, navela je juče dr Vera Matović, a prenosi Požega online.
     
    Podsetimo da je doktorka suspendovana nakon što je na društvenim mrežama objavljena fotografija na kojoj se vidi kako pregleda pacijente van ambulante, ispred vrata, na terasi doma zdravlja.
     
    U vezi sa tim se oglasio i sam dom zdravlja.
     
    Izvinjavamo se svim pacijentima koji su bili na pregledu tog dana. Zbog propusta u radu i izlaganja pacijenata nedoličnom položaju, M. Đ. je suspendovana„, saopšteno je iz Doma zdravlja u Požegi.
     
    Dok su pojedini komentatori na društvenim mrežama kritikovali ovakav način pregledanja pacijenata jer smatraju da se time narušava dostojanstvo i privatnost i da se građani ponižavaju, drugi su stali u odbranu doktorke istakavši da je zbog trenutne epidemiološke situacije bezbednije po pacijente da se pregledaju napolju na otvorenom, nego da se guraju unutar malog prostora.

    Doktorka doma zdravlja u Požegi koja je suspendovana jer je na terasi ove zdravstvene ustanove pregledala pacijente, vraćena je na posao. 

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Prijava za godišnji porez na dohodak do 15. maja

    Sva fizička lica koja su u 2023. godini ostvarila dohodak u iznosu većem od 4.269.564 dinara dužna su da najkasnije do 15. maja 2024. godine na portalu e-porezi provere iskazane podatke u unapred […]

    Podrum ili parking – šta nam je potrebnije?

    Nekada su podrumske prostorije bile neizostavan deo svake stambene zgrade. Bile su korisne za skladištenje stvari koje nisu svakodnevno potrebne, poput sezonske garderobe, alata ili sportske opreme. […]