• Vučić dodelio odlikovanja

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama u borbi protiv kovida 19, kao i drugim ličnostima.

     

    „Svima želim da čestitam veliki praznik. Obeležavamo vreme srpske tragedije i veličanstvenih pobeda“, kazao je Vučić na ceremoniji dodele odlikovanja.

    Zahvalio je onima koji su dali sve što su imali, ali i onima koji danas rade i bore se.

    Vučić je kazao da je danas je nemoguće vratiti dug prema svim laureatima, te da im se neizmerno zahvaljuje na svemu što su učinili za zemlju.

    „Neretko se pitam kako ste uspeli da pronađete tu snagu u sebi, kako ste tiho bez kukanja mogli da pružite našim građanima sve što im je bilo potrebno. Mogli ste jer ste časni ljudi, čija etika zaslužuje da ostane kao primer“, kazao je Vučić.

    Prema njegovim rečima, ukazima je pokušao da im kao predsednik RS bar delimično zahvali na ogromnoj energiji koju su uložili i borili se „ne hajući za svoje živote“

    „Smatrao sam da je važno da pre odlikovanja na Sretenje ukažem im čast time što će dobiti odlikovanja za dela koja su učinili“, dodao je on.

    „Za sve koji dobijaju odlikovanje, to je velika čast, jer to daje naša država i to će ostati na ponos vašim potomcima da uvek pokažu kako su njihovi preci radili u najtežim trenucima za svoju otadžbinu. Zahvaljujući vama sačuvali smo mnogo života“, poručio je Vučić.

    Predsednik Vučić zahvalio je i epidemiologu Predragu Konu na velikoj podršci i svakodnevnoj pomoći zemlji u borbi sa virusom korona.

    „Želim vama dr Kon da se zahvalim i da kažem da znam koliko vam nije bilo ni, lako ni jednostavno. Znam da ste znali da radite najteži posao u državi u kojoj svi kritikuju sve… Kada kažete da je nešto lepo, svi će reći ružno, uvek je tako. Malo ko želi da poštuje ove koji znaju više“, kazao je Vučić.

    Takođe je izrazo zahvalnost ruskom slikaru Nikolaju Aleksandroviču Muhinu, rekavši da je jedan od ljudi koji je nazaslužniji izgled hrama Svetog Save.

    Na ceremoniji su Ordenom Karađorđeve zvezde prvog stepena odlikovani doktori Predrag Kon i Mijomir Pelemiš, dok je Orednom srpske zastave prvog stepena odlikovan akademski slikar Nikolaj Muhin za mozaično ukrašavanje Hrama Svetog Save i zasluge za razvijanje naročitih odnosa između Srbije i Rusije.

    Ordenom Karađoreve zvezde drugog stepena odlikovani su doktori Branislav Tiodorović, Goran Stevanović, Danica Grujičić, Branimir Nestorović i Srđa Janković.

    Ordenom Karađorđeve zvezde trećeg stepena odlikovani su doktori Ivana Milošević, Nebojša Lađević, Marija Zdravković i Radmilo Jankovića.

    Odlikovani su i novinari koji su se posebno istakli izveštavanjem u dobar pandemije.

    Kon: Danas je vreme časti, vreme da preokrenemo situaciju

    Epidemiolog Predrag Kon zahvalio je na odlikovanju, rekavši da osećaj koji ima ne može da se objasni rečima.

    „To je mešavina osećanja ponosa, časti i velike odgovornosti“, kazao je Kon.

    Svoj orden, kako je istakao, posvetio je porodici.

    „Ovo danas je vreme časti, vreme je da se situacija preokrene u borbi protiv virusa, da sa pojavom vakcine potisnemo ovu neman 21 veka“, rekao je Kon.

    Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama u borbi protiv kovida 19, kao i drugim ličnostima.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Prijava za godišnji porez na dohodak do 15. maja

    Sva fizička lica koja su u 2023. godini ostvarila dohodak u iznosu većem od 4.269.564 dinara dužna su da najkasnije do 15. maja 2024. godine na portalu e-porezi provere iskazane podatke u unapred […]

    Podrum ili parking – šta nam je potrebnije?

    Nekada su podrumske prostorije bile neizostavan deo svake stambene zgrade. Bile su korisne za skladištenje stvari koje nisu svakodnevno potrebne, poput sezonske garderobe, alata ili sportske opreme. […]