Novac
Srbija

Vučić objavio: U decembru svim građanima od države još po 20 evra; "Spremam veliko iznenađenje"

Izvor: 
B92 Sub, 24/07/2021 - 21:42Doneli smo odluku zbog dobrih rezultata u julu da građanima damo još po 20 evra u decembru, kaže Aleksandar Vučić.

On je poručio da će u septembru penzioneri dobiti po 50 evra dok će u novembru svim punoletnim građanima biti uplaćeno još po 30 evra.

"Imali smo sastanak Ana, Siniša i ja i doneli smo odluku zbog dobrih rezultata u julu da građanima damo još po 20 evra u decembru", kaže Aleksandar Vučić

Na taj način penzioneri će do kraja godine dobiti po sto evra, dok će svi punoletni građani dobiti po 50 evra od države.

Podsetio je da u septembru penzioneri dobijaju 50 evra pomoći, a svi punoletni građani, kojih ima 5,7 miliona uključujući i penzionere još 30 evra, tako da će penzioneri dobiti 80 evra.

Vučić je kazao da je odluka o dodatnoj pomoći od 20 evra doneta zbog dobrih rezultata, jer očekuje u julu da imamo preko 200 miliona evra suficita u budžetu. On je rekao da je u "prvoj polovini godine zabeležen rast od 8,3 odsto".

"Imaćemo mnogo više novca i doneli smo odluku da građanima damo još po 20 evra u decembru", kazao je Vučić.

Vučić je naveo da će novac dobiti svi oni koji su se za njega već prijavili a biće otvorena prilika i za dodatne prijave. Kako kaže, on će predložiti "veliko uvećanje" iznosa po rođenom detetu, i to i za prvorođeno i za ostalu decu.

 MarketingNajnovije vesti