• Vučić: Oko 15. aprila ćemo videti da li će prosvetari dobiti pomoć oko 1. maja

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Predsednik Aleksandar Vučić poručio je da i pored teške situacije neće kasniti ni plate u javnom sektoru, a siguran je ni u privatnom, kao ni penzije.
     

    Kaže da u zemlji svega ima dovoljno, i hrane, i nafte i naftnih derivate. 

    Vučić je rekao da smo izdržali takve udare i da smo u jednom danu prodali 7.000 tona nafte, to je rekord svih vremena, jer su lagali da nema nafte.

    „Svega ima. Stiže nam nova nafta. Za 15 dana imaćemo do čepa pune rezerve. Spremamo se da izdržimo duže nego bilo ko drugi, ali ljudi moraju da znaju da to nije džabe“, rekao je Vučić gostujući na TV Pinku.
     
    Naveo je da su i potrebe uglja velike i kaže sad bi pitao one „stručnjake“ koji su ga kritikovali kada je govorio da nećemo da se odričemo ni Kolubare, ni Kostolca, ni Drmna.
     
    Vućić je na televiziji Pink podvukao da situacija u Ukrajini nije dobra, ali da su izazovi i pred Srbijom.
     
    „Ne bi da plašim bilo koga, ali situacija nije dobra ni u Ukrajini, ni ovde. Mnogi su mislili da će ovo biti neki izborni intervju, ali ponašaću se suprotno svojiim interesima i interesima političke organizacije koje vodim. Svet, posebno Evrope se bavi isključivo samo tom temom“, rekao je Vučić.
     
    Govoreći o najavljenoj vožnji podrške Rusiji i kontra-protestu, koji su prijavljeni na istim mestiu Vučić je rekao da oni misle „da će se dozvoliti da se obračunavaju“ i poručio da bi u ovoj situaciji svi oni trebalo da ćute, mašu barjakom Srbije i razmišlaju „kako mi da se izvučemo iz svega ovoga“.
     
    Predsednik je izjavio da je predložio premijerki i ministru finansija da nađu prostor za jednokratnu pomoć prosvetnim radnicima, od 10.000 ili 100 evra, ali da je to u ovoj situaciji bilo problematično i dodao da će nastojati da tu pomoć dobiju oko 1. maja.
     
    Želeo je, navodi, da pomogne prosvetarima, kao što je država pomogla i zdravstvenim radnicima. 
     
    Dodao je da je situacija vrlo teška i komplikovana, ali da će se oko 15. aprila videti da li će prosvetari moći da očekuju pomoć oko 1. maja.  
    Upitan o ukidanju ruskih televizijskih kanala u Evropi, da se u Srbiji svi vide – i ruski, ukrajinski, kineski, nemački, francuski i američki.
     
    „Bila je žestoka kampanja protiv Rusa u svim zapadnim medijima, Rusi su krili svoje karte i nisu se snašli u prva tri dana i snaga sankcija i jedinstvo Zapada ih je pogodilo, ali posle tri dana povratili su se iz šoka i ruski mediji su sada snažniji u svom medijskom delovanju i propagandi nego svi ovi drugi koji rade 24 sata dnevno“, rekao je Vučić. 
     
     

    Predsednik Aleksandar Vučić poručio je da i pored teške situacije neće kasniti ni plate u javnom sektoru, a siguran je ni u privatnom, kao ni penzije.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija