• Vučić: Spomenik Stefanu Nemanji radio je jedan od najvećih živih ruskih umetnika

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    „Interesantno je da oni koji su uveli rijaliti „Veliki brat“ u Srbiju u spomeniku Stefanu Nemanji vide kič i šund“, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
    On je tako prokomentarisao kritike Stranke slobode i pravde na račun spomenika koji se postavlja na Savskom trgu u Beogradu.
     
    „Uvek sam se pitao ko su ljudi koji su u stanju da tako lako donose ocene“, rekao je Vučić i dodao da je taj spomenik „radio jedan od najvećih živih ruskih umetnika“, Rukavišnjikov. Primetio je i da „nema stvari koju uradi, a da neko ne kaže da to nije dobro – bilo da je to autoput, pruga, fabrika ili nešto drugo…“
     
    „To je protivljenje svemu novom i boljem“, rekao je Vučić i dodao da nema odgovora na njegovo pitanje zašto 75 godina nismo napravili film o Jasenovcu.
     
    „Sada će se prvi put pojaviti film o Jasenovcu, ja neću da se stidim žrtava, niti Nemanjića“, izjavio je.
     
    Dodao je da se upravo zato i podiže Hram Svetog Save, u koji su, kaže, njegovi politički prethodnici, koji ga sad kritikuju, uložili desetostruko manje dok su bili na vlasti, neko aktuelna vlast u poslednje tri godine.
     
    Vesić: Lažna elita ne može da oprosti spomenik Stefanu Nemanji
     
    Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je „da ga ne čudi hajka koja se vodi protiv spomenika Stefanu Nemanji, jer, kako kaže, lažna srpska elita ne može da oprosti Aleksandru Vučiću što podiže spomenik rodonočelniku srpske srednjovekovne države“.
     
    On je naveo da je „napad reditelja Gorana Markovića na spomenik Stefanu Nemanji ideološki“.
     
    „Srbija koja slavi svoje velike vladare, koja je ponosna na svoju prošlost, koja je ekonomski, politički i vojno vodeća zemlja Balkana, noćna je mora za Markovića. Još jasnije je zašto je protiv Kusturice, koji je bolji reditelj, priznat u svetu i poznatiji od Markovića“, rekao je Vesić.
     
     

    Interesantno je da oni koji su uveli rijaliti Veliki brat u Srbiju u spomeniku Stefanu Nemanji vide kič i šund, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Poskupeli i benzin i dizel

    U narednih sedam dana, litar evrodizela za maloprodaju koštaće 203 dinara, dok će cena bezolovnog benzina biti 190 dinara po litru, navodi […]