• Vučić: Sutra je najteži dan, očekujemo 3.000 zaraženih, ako ne i više

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da je do 22 sata zabeleženo 1.500 osoba inficiranih korona virusom i ocenio da će sutra biti najteži dan od početka epidemije u Srbiji.
     
    Vučić je tokom obilaska radova na kovid bolnici u Vojnom kompleksu „Zemun ekonomija“ rekao da se sutra očekuje 3.000 novoinficiranih, ako ne i više.
     
    On je najavio da ta kovid bolnica treba da bude završena za 24 dana.
     
    Mi 1. decembra moramo da primimo prve pacijente, a pitanje je i kako ćemo do tada„, rekao je Vučić radnicima.
     
    Ocenio je i da će utorak biti još teži. „Bolnice nam se pune i zato je važno da pravimo nove bolnice„, rekao je predsednik.
     
    Situaciju u Beogradu i Kragujevcu je ocenio kao „katastrofalnu“ i naveo da je večeras od ukupnog broja zaraženih 60 odsto iz Beograda. „Uozbiljite se, hoćete li glavu da izgubite ni zbog čega. Brinu me životi ljudi, ali moramo da čuvamo ekonomiju – moramo da isplatimo plate i penzije„, rekao je Vučić.
     
    Najavio je da će Srbija obezbediti besplatne vakcine. „Lako je govoriti nešto protiv države dok se ne razbolite, a onda svi gledaju u državu„, primetio je predsednik.
     
    Za sada ne vidi naznake poboljšanja i objašanjava da su se borili sa ljudima iz Kriznog štaba da se ne uvode dodatne mere.
     
    Predsednik je apelovao na građane da poštuju mere zaštite, pre svega nošenje maski, jer će, istakao je, za pet dana svi bolnički kapaciteti za kovid-bolesnike biti popunjeni. Rekao je da nema nikakvih političkih momenata i da nije normalno da postoje oni koji govore da je kovid 19 izmišljen.
     
    Osvrnuvši se na svoj odlazak u Crnu Goru na sahranu mitropolita Amfilohija, ukazao je na značaj nošenja maski. „Nisam zaražen u Crnoj Gori samo zato što nisam skidao masku„, smatra Vučić. 
     
    Prema najnovijim podacima, u Srbiji je u poslednja 24 časa registrovano 2.677 novih slučajeva virusa korona, a preminulo je devetoro.
     
    U Kliničkоm cеntru Vојvоdinе trеnutnо sе lеči 141 pаciјent kоd kојih је pоtvrđеnо dа su оbоlеli оd virusа kovid-19, a u Vojnoj bolnici 17.
     

    Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da je do 22 sata zabeleženo 1.500 osoba inficiranih korona virusom i ocenio da će sutra biti najteži dan od početka epidemije u Srbiji.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    U Srbiji dom košta od 400 do 4.802.000 evra

    Subotica je već tri godine prvi grad u Vojvodini po broju prodatih kuća, gde ih je od 2021. do 2023. prodato 3.152, a cene su bile od 1.000 do 245.000 evra. […]