• Vučić: Sutra Vulin i ja podnosimo krivične prijave protiv sebe

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je najavio da će on i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin sutra podneti krivične prijave protiv sebe.
     
    Kako je rekao, to će učiniti kako bi se ispitali svi navodi medija koji su ih dovodili u vezu s kriminalnim klanom Veljka Belivuka.

     

    Što se tiče informacija oko učešća ministra Vulina i mene, koje su nas svrstavale u kriminalne klanove, kažem da ćemo sutra podneti krivičnu prijavu protiv sebe, da nađemo nekog da to uradi, da se ispita sve što su određeni mediji prenosili. Nisam bio u stanu na Zvezdari, i spreman sam da odgovaram na sva pitanja. Spreman sam da sebe unizim da odem na poligraf, ali se nadam i da će neki drugi otići na poligraf da pričaju o finansijama„, naveo je Vučić za RTS. 

    On je demantovao da se susretao sa Veljkom Belivukom kako se spekulisalo u javnosti i istakao da u slučaju Belivuk nije bilo nikakvog učešća FBI i da ta služba nije dostavila bilo kakve podatke u vezi sa ovim slučajem.
     
    Želim da čestitam specijalnom tužilaštvu i svima koji su radili na pisanju optužnice protiv Belivuka, svim pripadnicima policije i BIA. Sve što smo radili, gotovo sve sa izuzetkom podrške i pomoći kod dokaza, FBI nije radio ništa, to su bile evropske službe. FBI nas je obavestio za aplikaciju Anum, koju kontroliše CIA. Ne postoji učešće FBI u slučaju Belivuk. Ja sam razumeo Stefanovića da FBI nije radio na slučaju Belivuk, moguće da je pogrešio i da su novine pogrešile„, naveo je predsednik.
     
    Vučić je rekao da u Srbiji nema nijednog mafijaškog ubistva ove godine, što nije slučaj sa nekim zemljama koje Srbiji drže lekcije o vladavini prava.
     

    Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je najavio da će on i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin sutra podneti krivične prijave protiv sebe.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    U Srbiji dom košta od 400 do 4.802.000 evra

    Subotica je već tri godine prvi grad u Vojvodini po broju prodatih kuća, gde ih je od 2021. do 2023. prodato 3.152, a cene su bile od 1.000 do 245.000 evra. […]