• Vučić unapredio i postavio na nove dužnosti visoke oficire Vojske Srbije

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Ukazima predsednika Aleksandra Vučića unapređena su četvorica visokih oficira Vojske Srbije, a trojica su postavljena na nove dužnosti, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

    U čin general-potpukovnika unapređeni su zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije Petar Cvetković i komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO Duško Žarković, dok su u čin brigadnog generala unapređeni komandant 63. padobranske brigade Nenad Zonić i komandant Četvrte brigade Kopnene vojske Novica Petrović.

    Brigadni general Željko Petrović postavljen je na dužnost komandanta Komande za obuku, brigadni general Petar Latković na dužnost načelnika Uprave za obuku i doktrinu, dok je pukovnik Saša Petrović postavljen na dužnost komandanta Centralne logističke baze Uprave za logistiku Generalštaba Vojske Srbije.

    Predsednikove ukaze je uručio ministar odbrane Nebojša Stefanović na svečanosti u Velikoj ratnoj Sali Starog Generalštaba, i poručio oficirima da očekuje da „nastave da budu predani čuvari naše zemlje“, navodi se u saopštenju.

    Govoreći o pripadnicima koji su dobili nove dužnosti, ministar je istakao da se radi o trojici izuzetnih ljudi koji su svojim dosadašnjim predanim radom zaslužili postavljenja na ovako značajna mesta.

    Ministar je istakao i da su danas u čin general-potpukovnika unapređena dvojica iskusnih generala – Cvetković i Žarković, koji su veoma dugo u sistemu odbrane i predstavljaju praktično njegov temelj, dok je Vojska dobila i dva nova brigadna generala koji su takođe svojim radom zavredili poverenje.

    „Nikada u vojsci nije bilo lako, ali svi ćete imati – sva sedmorica – težak, ozbiljan i odgovoran zadatak očuvanja bezbednosti i sigurnosti naše Srbije“, rekao je ministar.

    Podsetio je na reči načelnika Generalštaba VS generala Milana Mojsilovića da „kada otežaju vojničke epolete, to je upravo sa razlogom, zato što se od vas očekuje dosta“.

    Stefanović je naglasio i da je, pored brojnih zadataka, važan zadatak za sve u Vojsci i Ministarstvu da „još snažnije“ pozovu vojnike da se vakcinišu.

    „Obezbedili smo i za njih i za članove njihovih porodica dovoljan broj vakcina. Vakcinacija je akt patriotizma. Ne treba da dozvolite da nekog zarazite i da nam opadne borbena gotovost naše vojske“, rekao je Stefanović.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    U Srbiji dom košta od 400 do 4.802.000 evra

    Subotica je već tri godine prvi grad u Vojvodini po broju prodatih kuća, gde ih je od 2021. do 2023. prodato 3.152, a cene su bile od 1.000 do 245.000 evra. […]