• Vučić: Vakcinacija najkasnije u januaru, ali možda i krajem decembra

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da će prve količine vakcina u Srbiju stići pre kraja godine, a da će vakcinacija krenuti kada to odobre zdravstvene vlasti, najkasnije u januaru, ali možda i krajem decembra.

    „Mi ćemo prve količine vakcina, bar dve različite vakcine, a možda i tri, imati pre kraja godine. Da li ćemo pre kraja ove ili početkom sledeće godine krenuti u vakcinaciju, zavisi od stručnih tela u zemlji, od zdravstvenih vlasti, kada one odobre“, rekao je Vučić u Inđiji na pitanje u vezi sa vakcinama.

    Ponovio je da će prve količine, svakako dve, a možda i tri različite vakcine, stići do kraja godine, što, ističe, pokazuje da je Srbija među zemljama koje su se najbolje ponašale i zahvaljujući ugledu u svetu uspele da obezbede vakcine sa različitih destinacija.

    Vakcinacija svakako najkasnije u januaru, a nadam se već i krajem decembra, dodao je Vučić.

    „Kada kažem da ćemo nešto da uradimo, mi to i uradimo. Možda zakasnimo par dana, ali uradimo. Bićemo ispred drugih u svemu“, rekao je Vučić i podsetio da su kritike stigle i na račun bolnice u Batajnici, što je otvaranje kasnilo par dana u odnosu na najavljeno, ali ostaje činjenica da je urađeno ono što je malo zemalja u svetu uradilo.

    Podsetio je da se očekuje otvaranje bolnice u Kruševcu, za tri, četiri dana.

    Gledaćemo da građanima ponudimo sve vrste vakcine

    Vučić je izjavio da će se Srbija truditi da građanima ponudi sve vrste vakcina protiv korona virusa, a lično smatra, kaže, da je svaka vakcina koja je dobila odobrenje – dobra.

    Vučić je objasnio da je Srbija već naručila Fajzerove vakcine i da će, uz još jednu ili dve zemlje u Evropi, biti jedina zemlja koja će neke količine te vakcine dobiti do kraja godine.

    „Videćemo kako će to da teče“, rekao je Vučić.

    On je naveo da će Srbija veliki deo Fajzerovih vakcina dobiti u januaru i februaru, po ugovoru 340.000 doza vakcina, što je doza za 170.000 ljudi.

    Podsetio je da se ruska vakcina Sputnjik V trenutno ispituje u Srbiji, te da se čeka registracija kineske vakcine u Kini, koja je već registrovana u Bahreinu i Emiratima.

    Vučić je rekao da je bilo razgovora i sa kompanijom Moderna, koja vakcinu može da isporuči tek krajem sledeće godine, te da će se razgovarati i sa kompanijom Džonson i Džonson.

    „Gledaćemo da ponudimo ljudima u Srbiji sve vrste vakcina, pa neka biraju, što mislim da je fer. Ja mislim da je svaka vakcina dobra. Kad mi vi sa N1 budete rekli da neka vakcina nije dobra, ja ću baš tu da primim, samo da bih pokazao narodu da su sve vakcine dobre“, kazao je Vučić.

    Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da će prve količine vakcina u Srbiju stići pre kraja godine, a da će vakcinacija krenuti kada to odobre zdravstvene vlasti, najkasnije u januaru, ali možda i krajem decembra.

     
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija