• Vulin: Migranti moraju i treba da budu u kampovima

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je azilni sistem Srbije jedan od najorganizovanijih u Evropi i poručio da migranti moraju da budu u kampovima. 

    Ministar Vulin, koji je sa direktorom policije Vladimirom Rebićem i republičkim komesarom za izbeglice i migracije Vladimirom Cucićem, obišao policijske službenike koji su rano jutros na teritoriji Beograda sproveli akciju pronalaska iregularnih migranata, istakao je da Ministarstvo unutrašnjih poslova brine o bezbednosti svakog čoveka koji se nalazi na teritoriji naše zemlje i vodi računa o svemu što može da ugrozi
    svakodnevni život svih naših građana. 

    „Migranti moraju i treba da budu u kampovima. Naš azilni sistem je jedan od najorganizovanijih u Evropi, mi smo humani i organizovani, ali zakon mora da se poštuje i naš svakodnevni život nikada, ni na koji način, ne sme da dođe u pitanje“, rekao je ministar Vulin. 

    Ministar je upozorio da niko ne treba pravdu da uzima u svoje ruke i da ne poštujući zakon pokušava da migrante sklanja, kažnjava ili usmerava, jer su tu policija i druge institucije koje su zadužene da o tome vode računa, saopštava MUP.

    „Država Srbija radi i radiće svoj posao. Brinuće i vodiće računa o svakom čoveku koji se nalazi na njenoj teritoriji bez obzira odakle je došao. Srbija je pokazala da je organizovanija, humanija, sigurnija od mnogih zemalja Evropske unije kada je u pitanju migrantska kriza“, poručio je ministar Vulin. 

    Devedesetsedam iregularnih migranata iz Beograda prebačeno je u prihvatni centar u Preševu i akcija policije biće nastavljena.

    Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je azilni sistem Srbije jedan od najorganizovanijih u Evropi i poručio da migranti moraju da budu u kampovima. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Podrum ili parking – šta nam je potrebnije?

    Nekada su podrumske prostorije bile neizostavan deo svake stambene zgrade. Bile su korisne za skladištenje stvari koje nisu svakodnevno potrebne, poput sezonske garderobe, alata ili sportske opreme. […]