• VULIN: Možda neka zgodna saobraćajna nesreća okonča i moj život, ali će istina o Račku biti ispričana

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Kada Kurti objavi stvaranje Velike Albanije, Evropska unija i Sjedinjene Američke Države ćute. Kada sud oslobodi dokazane ratne zločince Orića, Gotovinu i Haradinaja, EU i SAD ćute, kada Priština odbije da sprovede Briselski sporazum EU i SAD ćute, kada ja kažem istinu o Račku EU i SAD progovore, rekao je ministar Aleksandar Vulin, navodi se u saopštenju MUP Srbije.

    Evropska unija i Sjedinjene Američke Države osudile su negiranje masakra nad albanskim civilima u selu Račak na Kosovu 1999. godine, ukazujući na to da je ovaj zločin „dobro dokumentovan“, piše Radio Slobodna Evropa. Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin na to kaže da je njihova želja da on ne bude u Vladi Srbije.

     

    – Možda će EU i SAD konačno uspeti da me smene iz Vlade Srbije, možda će im se ispuniti želja da me ne bude u nekoj sledećoj vladi, možda neka zgodna saobraćajna nesreća okonča i moj život, ali ništa ne može da se uradi, a da istina o Račku ne postane vidljiva i dokazana, ništa ne može da se uradi, a da istina o Račku i izmišljenom povodu za NATO agresiju ne bude ispričana.

     

    Veliki se ljute na Srbe koji se ne boje da kažu istinu, a posebno istinu koja pokazuje koliko su veliki bili mali pred mojim narodom. Filmove o Košarama, Paštriku, Račku smo snimili da bes velikih sila i kukavičluk slučajnih Srba ne bi ubili istinu.

     

    Ponosan sam što sam deo borbe za istinu i kao svaki Srbin u istoriji mog naroda koji se usudio da pruži otpor,  spreman sam da za to platim cenu i političku i ličnu. Moja glava je mala cena za pravo Srba da se zbog tuđih laži ne stide pred svojom decom“, odgovorio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin Evropskoj uniji i Sjedinjenim Američkim Državama koje su napale njegovu izjavu o Račku, kao o laži koja je poslužila za bombardovanje SRJ, rekao je Vulin.

     

    Evropska unija i Sjedinjene Američke Države osudile su negiranje masakra nad albanskim civilima u selu Račak na Kosovu 1999. godine

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija