• Za devet dana stiglo više od 31 hiljade koverata za „Uzmi račun i pobedi 2018“

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Za devet dana od početka nagradne igre „Uzmi račun i pobedi 2018“ u Pošte Srbije stiglo je više od 31 hiljade koverata sa računima i slipovima građana.

    Nagradni fond za novi ciklus nagradne igre biće potpuno poznat najkasnije do 14. februara, do kada vlada ima rok da usvoji pravila i finalni nagradni fond, a za sada se zna da će biti 100 automobila, što je duplo više nego u prethodnom ciklusu igre, kaže Ivan Radak iz NALEDA.
     
    „Do sada je poslato više od 31 hiljade koverata. Sredinom sledeće nedelje Vlada Srbije će usvojiti finalna pravila i nagradni fond za ovu igru“, kaže Radak.
     
    U prošlom ciklusu bilo je šest stanova, podseća Radak i kaže da se očekuje da ih bude ovog puta više, ali da se za sada ne može govoriti o tačnoj cifri. Kako su mediji ranije pisali, u nagradnoj igri bi trebalo da bude najmanje deset stanova. Već sada, objašnjava Radak, poznati su osnovni kriterijumi i to da u nagradnoj igri mogu da učestvuju samo punoletni građani sa boravištem ili prebivalištem u Srbiji.
     
    On podseća da malalotena lica nemaju prava učešća, a da bi se učestvovalo u nagradnoj igri, pravilo je da u koverti mora biti minimum deset fiskalnih računa ili deset slipova, ali se fiskalni računi i slipovi ne smeju mešati. Minimalan iznos na računu ili slipu mora biti 100 dinara, a pri popunjavanju koverte važno je da se na strani gde se koverta otvara, upiše ime i prezime, adresu iz lične karte ili pasoša i broj telefona.
     
    Sa druge strane, umesto adrese primaoca treba da piše „Uzmi račun i pobedi 2018“. Takođe, objašnjava, i ove godine postoji takmičenje gradova i opština, a promena je napravljena ove godine, pa tako postoje tri kategorije, male, srednje i velike i iz svake od tih grupa će biti izabrane tri najaktivnije.
     
    Opštine će dobiti nagradu od 23.000 evra za ulaganje u projekte koje izaberu građani, a deo njih će dobiti i besplatan bežični internet. Direktor funkcije usluga u Pošti Srbije Goran Đerić kaže da je uloga Pošta Srbije da pruži kompletnu logističku podršku u smislu prijema, prenosa, skladištenja, čuvanja i transporta do studija gde će se izvlačiti koverte.
     
    „Za razliku od prošle godine, ove mogu da učestvuju sve vrste koverata. Mogu da učestvuju i koverte iz prošle godine obzirom da je velika količina koverata ostala kod građana, a nisu učestvovale u nagradnoj igri. Treba samo izvršiti korekciju adresne strane, da se napiše Uzmi račun i pobedi 2018“, objašnjava Đerić. Pošta je na raspolaganje stavila, dodaje, 1.500 poslovnica i 2.000 poštanskih sandučića gde se može izvršiti predaja pošiljaka.
     
    „Bitno nam je da je vlada prepoznala prioritet u rešavanju problema sive ekonomije, da je prethodnu i ovu godinu proglasila godinama borbe protiv sive ekonomije čime je pokazala da će to biti priotritet u njenom radu“, napominje predsednik Saveza za fer konkurenciju Vladimir Tipsarević.
     
    Ističe da su rezultati igre opipljivi, te da postoji konstantan rast poreskih prihoda i da je, kaže, značajno unapređen inspekcijski nadzor i bolja koordinacija državnih organa. Podrška građana u suzbijanju sive ekonomnije, prema njegovim rečima, iznosi preko 90 odsto. „Prošli ciklus nagradne igre imao je konkretne efekte i kroz poreske prihode prihodovano je 73 miliona evra“, kaže Tipsarević.
     
    Nagradna igra, zaključuje, ne treba se gledati izolovano u borbi protiv sive ekonomije jer je ona deo, kaže, programa koji sadrži preko 100 aktivnosti države u suzbijanju sive ekonomije.

    Za devet dana od početka nagradne igre „Uzmi račun i pobedi 2018“ u Pošte Srbije stiglo je više od 31 hiljade koverata sa računima i slipovima građana.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Srbija se posle filmova i gejminga okreće i muzici

    Srbija će se, posle razvijanja kinematografije i gejming industrije, okrenuti i ka muzici, koja možda ne generiše toliko prihoda, ali se ocenjuje da ima veliki potencijal. Iz godine u godinu […]

    Batut: Svaki drugi trinaestogodišnjak pije alkohol

    Svaki drugi trinaestogodišnjak pije alkohol, pokazuju podaci Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“. Od početka godine, redovno je u saopštenjima Hitne pomoći da je zbrinuto […]