Siniša Mali
Srbija

Za par dana odluka o pomoći onima koji su ostali bez posla

Izvor: 
Tanjug Uto, 02/03/2021 - 10:41

Ministar finansija Siniša Mali najavio je danas da će u narednih nekoliko dana biti doneta odluka da li će se i na koji način pomoći nezaposlenima, to jest građanima koji su ostali bez posla tokom pandemije.

"Razmišljamo o tome, predsednik Aleksandar Vučić je sa time izašao pre par dana, razmišljamo sad na koji način i pod kojim uslovima možemo da pomognemo i onima koji su ostali bez posla tokom pandemije", rekao je Mali gostujući na Prvoj.

U narednih par dana imaćemo stavi i po tom pitanju, precizirao je Mali.

Istakao je da i to pokazuje da država ne zaboravlja nikoga i da želi da pomogne svima kojima je pomoć potrebna.

Penzioneri ne moraju da se prijavljuju za dobijanje 110 evra

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da penzioneri neće morati da se prijavljuju za dobijanje pomoći od po 30 evra u maju i novembru, niti za dodatnih 50 evra u septembru.

"Kao i prošle godine kada su građani dobijali po 100 evra pomoći, nije bilo potrebno da se naši najstariji sugrađani prijavljuju ni na koji način. Oni će automatski dobiti već prve nedelje maja prvu pomoć od 30 evra", rekao je Mali gostujući na Prvoj.

Podsetio je da je prošle godine 6,1 miliona građana dobio pomoć od 100 evra iz budžeta.

Mali je rekao da prijavljivanje za novu pomoć kreće 28. aprila, kao i prošle godine preko kol centra ili portala Trezora Republike Srbije.

Prijavljivanje traje do maja, tako da ko napuni 18 godina između maja i novembra ne može da se prijavi, objasnio je Mali.
MarketingNajnovije vesti