• Zdravstvu milion evra donacija od farmaceutskog sektora

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Donacijama vrednim gotovo milion evra zdravstvenom sistemu Srbije, kompanije farmaceutskog sektora koje su članice Grupacije proizvođača humanih lekova Privredne komore Srbije, pokazale su izuzetnu društvenu odgovornost u vreme globalne zdravstvene krize, saopštila je PKS.

    Donacije su uputile kompanije Hemofarm, Galenika, Alkaloid, Zdravlje-Actavis, PharmaSwiss, Slaviamed, Pharmanova, Torlak, Pharmas, JGL, Ufar, Union Medic i Zorex Pharma.

    Paket podrške Hemofarma i Štada grupe, sadrži 150 medicinskih monitora u vrednosti od 400.000 evra.

    Hemofarm je organizovao i niz humanitarnih akcija, a Vršcu i Šapcu, gradovima u kojima ima proizvodnju, donirao je i pet miliona dinara za borbu protiv COVID 19 i podršku socijalno najugroženijoj populaciji.

    Galenika je proizvela i Vladi Srbije stavila na raspolaganje 372.000 tableta leka hidroksihlorokin sulfat, a vrednost proizvedenih lekova, koje je Galenika donirala zdravstvenom sistemu Srbije, iznosi 400.000 evra.

    Kao članice Teva grupe, kompanije Zdravlje – Leskovac i Aktavis, donirale su medicinski uređaj koji je bio neophodan Opštoj bolnici Subotica, kao i značajne količine zaštitne opreme za Klinički centar Srbije, opšte bolnice u Leskovcu i Pirotu.

    Zatim, za Specijalnu bolnicu za plućne bolesti u Surdulici i Specijalnu bolnicu za bolesti zavisnosti u Beogradu, psihijatrijske bolnice u Gornjoj Toponici i Kovinu, Gerontološki centar Novi Sad i Belhospice-centar za palijativno zbrinjavanje pacijenata.

    Kompanija Alkaloid je Institutu za javno zdravlje „Milan Jovanović Batut“ donirala različite materijale za dijalizu u vrednosti od 10.483.600 dinara, a ostalim zdravstvenim ustanovama širom Srbije zaštitnu i medicinsku opremu vrednu 301.465 dinara.

    U kriznim vremenima važno je reagovati brzo i odgovorno, ali i pokazati jedinstvo, razumevanje i solidarnost, poručuju iz Privredne komore Srbije.

    Upravo tako se ponašala naša farmaceutska industrija koja je uz kontinuiranu komunikaciju i aktivnosti u okviru PKS uspela da i u vanrednim okolnostima obezbedi sigurno snabdevanje lekovima i medicinskim sredstvima, ali i dodatnu pomoć u vidu značajnih donacija, kaže se u saopštenju.

    „Farmaceutska industrija Srbije i ovoga puta je dokazala da joj je zdravlje nacije u prvom planu. Privredna komora Srbije ponosna je na članice Grupacije proizvođača humanih lekova koje su pokazale jedinstvo i zaista veliko srce“, rekla je sekretar Udruženja za farmaciju i medicinsku delatnost PKS Mirjana Vučićević.

    Donacijama vrednim gotovo milion evra zdravstvenom sistemu Srbije, kompanije farmaceutskog sektora koje su članice Grupacije proizvođača humanih lekova Privredne komore Srbije, pokazale su izuzetnu društvenu odgovornost u vreme globalne zdravstvene krize, saopštila je PKS.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Prijava za godišnji porez na dohodak do 15. maja

    Sva fizička lica koja su u 2023. godini ostvarila dohodak u iznosu većem od 4.269.564 dinara dužna su da najkasnije do 15. maja 2024. godine na portalu e-porezi provere iskazane podatke u unapred […]

    Podrum ili parking – šta nam je potrebnije?

    Nekada su podrumske prostorije bile neizostavan deo svake stambene zgrade. Bile su korisne za skladištenje stvari koje nisu svakodnevno potrebne, poput sezonske garderobe, alata ili sportske opreme. […]