• Ziđinu dva miliona evra državne kovid pomoći, iako su beležili rekordne rezultate u proizvodnji

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Kompanija „Ziđin koper“ iskoristila je mogućnost koju je država neselektivno dala za pomoć privredi zbog pandemije korona virusa, iako je u prethodne dve godine zabeležila rekordne rezultate u proizvodnji bakra i zlata.

    Od preuzimanja RTB-a Bor, kineska kompanija „Ziđin“ zaposlila je 500 novih radnika i najavila ulaganje u ovogodišnje projekte i proizvodnju od 408 miliona dolara.
     
    Zaposleni u Ziđinu imaju prosečnu platu veću od 94.000 dinara, a oni su za državne podsticaje primili akontaciju iz dva dela.
     
    Kako saznaje sajt istmedia.rs, ukupan iznos akontacije je isti kao i prethodnog meseca, ali je 15.450 dinara uplaćeno sa takozvanog „kovid računa“ koji je otvoren kao pomoć države privredi.
     
    Zahvaljujući državnoj pomoći, „Ziđinu“, koji zapošljava oko 5.500 radnika, biće isplaćene i naredne dve akontacije, što znači da će država pomoći tu kompaniju sa više od dva miliona evra, odnosno da će dobiti pomoć koja se uplaćuje i preduzetnicima koji zbog restriktivnih mera mesecima ne rade ili rade smanjenim kapacitetom.
     
    Kineska kompanija je samo jedna od firmi u Srbiji koja je iskoristila ono što joj je država omogućila.
     

    Kompanija „Ziđin koper“ iskoristila je mogućnost koju je država neselektivno dala za pomoć privredi zbog pandemije korona virusa, iako je u prethodne dve godine zabeležila rekordne rezultate u proizvodnji bakra i zlata

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija