• Apel žene obolele od raka: Mi smo kolateralna šteta korone VIDEO

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Na društvenim mrežama viralno se proširio video-apel Martine Luoni, koja boluje od raka, imala je zakazanu operaciju, ali su bolnice odložile sve operacije koje nisu hitne ili vezane za pandemiju kovida 19.

     

    Video-apel Martine da se pomogne ne samo njoj, već i drugima koji su u sličnoj situaciji, i koji su praktično koleteralna šteta pandemije, objavili su glavni italijanski mediji.

    Martina, za koju operacija znači spas, apelovala je i na građane da pomognu tako što će se pridržavati proprisanih mera zaštite.

    Priču devojke obolele od teške bolesti potvrđuje u opširnom članku list „Manifesto“.

    List piše da je u sve većem broju regija, zbog priliva kovid-pacijenata, obustavljeno redovno lečenje svih onih čije stanje nije hitno.

    Razlog za obustavu svih operacija koje nisu hitne, prema pisanju lista, bolnice preduzimaju ne samo zato što se kreveti ubrzano pune pacijentima zaraženim kovidom 19, već i iz razloga da se, što je više moguće, medicinsko osoblje preraspodeli na rad u odeljenja gde se leče hospitalizovani pacijenti oboleli od koronavirusa.

     

    View this post on Instagram

    Buona sera a tutti! Con questo video racconto per chi non mi conoscesse in breve la mia storia ma non solo… questo video è una DENUNCIA sulla situazione sanitaria in Lombardia. Io come tante altre persone malate oncologiche stiamo vivendo un periodo molto difficoltoso come se non bastasse la nostra patologia ora dobbiamo anche combattere contro una pandemia globale che fa CHIUDERE ambulatori e saltare visite. Ecco, con questo video vorrei riuscire a dare voce a chi come me si trova ogni giorno a combattere per la propria vita e non si può permettere di essere rimandato perchè il sistema sanitario è al collasso e le attività CHIRURGICHE NON possono essere sospese! Facciamo arrivare questo messaggio lontano grazie al potere della condivisione, aiutatemi a condividere il video e tagghiamo anche nei commenti chi potrebbe aiutarci a far arrivare questo grido lontano!

    A post shared by Martina Luoni (@marty_luoni) on


    Na društvenim mrežama viralno se proširio video-apel Martine Luoni, koja boluje od raka, imala je zakazanu operaciju, ali su bolnice odložile sve operacije koje nisu hitne ili vezane za pandemiju kovida 19.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Svet

    Obeležava se Dan planete Zemlje

    Danas se obeležava Dan planete Zemlje, međunarodna inicijativa kojoj je glavni cilj da se podigne svest o zaštiti životne sredine i očuvanju planete. […]

    Koliko košta putarina u Srbiji i zemljama regiona?

    Kako je došlo lepo vreme i bliže se brojni praznici, sve više ljudi planira putovanja, što po našoj zemlji, što po inostranstvu. Međutim, ukoliko neko na put kreće sopstvenim automobilom, […]