• Britanci bolje znaju početak pesme „Bohemian rhapsody“ nego kako počinje Biblija

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Biblija je i danas najprodavanija knjiga svih vremena i neverovatno uticajna na zapadnu civilizaciju, ali Britanci danas nisu toliko upoznati s rečima koje otvaraju ovu svetu knjigu.
     
    U stvari, prema novom istraživanju striming-servisa Dizer, nacija će verovatnije znati uvodne stihove pesme Fredija Merkjurija i grupe Kvin „Bohemian rhapsody“ od Postanka 1:1 („In the beginning God created the heavens and the earth“).
     
    Gotovo dve trećine Britanaca znalo je kako glasi početak pesme grupe Kvin, dok je manje od polovine moglo da se seti prve rečenice u Bibliji.
     
    Zanimljivo je da Londonci lošije znaju „Bohemian rhapsody“, sa samo 58 odsto stanovnika ovog grada koji su mogli da citiraju početak. Poređenja radi, 83 odsto stanovnika Njukasla znalo je tekst.
     
    Ne iznenađuje, ali 74 odsto bebi-bumera znalo je početak hita grupe Kvin iz 1975. godine, dok je to  znalo samo 53 odsto milenijalaca i 49 odsto pripadnika generacije Z, prenosi portal Headliner.
     
    Adam Rid, muzički urednik iz Velike Britanije i Irske u Dizeru, rekao je: 
     
    Nisam iznenaden što većina Britanaca zna početak pesme Boemska rapsodija, jer pesme imaju način povezivanja s nama kroz svoje tekstove i sve komponente pesme koje nas nateraju da je toliko volimo.
     
    Pre dve godine „Bohemian Rhapsody“ proglašena je najstrimovanijom pesmom 20. veka, pregazivši Nirvanu i „Smells Like Teen Spirit“.
     
    A jedan od događaja koji idu u prilog ovom istraživanju je i sledeći događaj iz 2017. godine, sa koncerta benda Green Day u Hajd parku. Naime, pre nego što je američki bend stao na binu u Hajd parku, organizatori su puštali muziku. Jedna od pesama je bila upravo „Bohemian Rhapsody“…
     

    Biblija je i danas najprodavanija knjiga svih vremena i neverovatno uticajna na zapadnu civilizaciju, ali Britanci danas nisu toliko upoznati s rečima koje otvaraju ovu svetu knjigu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Svet

    Obeležava se Dan planete Zemlje

    Danas se obeležava Dan planete Zemlje, međunarodna inicijativa kojoj je glavni cilj da se podigne svest o zaštiti životne sredine i očuvanju planete. […]

    Koliko košta putarina u Srbiji i zemljama regiona?

    Kako je došlo lepo vreme i bliže se brojni praznici, sve više ljudi planira putovanja, što po našoj zemlji, što po inostranstvu. Međutim, ukoliko neko na put kreće sopstvenim automobilom, […]