• Da li Grčka stvarno vraća mere od 1. septembra?

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Ranije je najavljeno da se antikovid mere u Grčkoj stopiraju – do 1. septembra.

     

    Srpski turisti od maja u Grčku ponovo mogu samo s pasošem, a sve antikovid mere su ukinute. Međutim, tad je napomenuto da se očekuje da budu vraćene od 1. septembra. U međuvremenu, Grčka je ostvarila sjajnu turističku sezonu, a mnogi čekaju i septembar da odu na more u nekom od vansezonskih termina. Pa, da li će tad važiti neka druga pravila?

    Na jesen neće biti potrebe za kovid merama, izjavio je nedavno grčki ministar zdravlja Tanos Plevris, nakon procene epidemioloških podataka.

    „Imamo protokole lečenja, vakcinisanu populaciju, varijante i antivirusne lekove. Ova sveobuhvatna kombinacija nam omogućava da budemo optimisti da se nećemo vratiti na obavezne mere i ograničenja“, rekao je on, gostujući na televiziji SKAI.

    Ministar je dodao da će, ukoliko budu potrebna neka ograničenja, ona biti „blaga“, ali je ponovio svoj poziv ljudima da nastave da nose maske za lice, posebno u prepunim mestima i u zatvorenom prostoru, prenosi portal Greek travel pages.

    „Ne želimo da idemo na obavezne mere. Biće preporuka kao i sada za korišćenje maski za lice tamo gde su gužve i u zatvorenim prostorima, ali ne želimo da se vraćamo na restriktivne mere“, rekao je on, ali je napomenuo i da su nadležni „spremni da preduzmu akciju ako dođe do drugačije dinamike“, potvrđujući da stručnjaci očekuju nove talase Covid-19 na jesen.

    U svakom slučaju, Ministarstvo zdravlja će u septembru ponovo proceniti epidemiološku situaciju i uzeti u obzir da li je nacionalni zdravstveni sistem pod pritiskom pre nego što odluči o mogućim merama.

     

    Ranije je najavljeno da se antikovid mere u Grčkoj stopiraju – do 1. septembra.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Svet