• Fajzerova vakcina u EU odobrena i za tinejdžere od 12 do 15 godina

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Evropski regulator za lekove podržao upotrebu Fajzerove vakcine protiv kovida za decu od 12 godina, nakon sličnih odobrenja u SAD i Kanadi.

    Odobrenje Evropske agencije za lekove (EMA) dolazi nedeljama nakon što je započela procenu upotrebe vakcine, razvijene u saradnji sa nemačkim „Biontekom“, za uzrast od 12 do 15 godina, prenosi RTS pisanje Rojtersa.

    Fajzerovo cepivo u EU se već se koristi za vakcinaciju populacije iznad 16 godina.

    EMA je navela da su potrebne dve doze u starosnoj grupi od 12 do 15 godina i treba ga primenjivati u intervalu od najmanje tri nedelje.

    Kako se dodaje, sada je na pojedinim državama EU da odluče da li će i kada vakcinu ponuditi tinejdžerima.

    Rojters napominje da se imunizacija dece i mladih smatra kritičnim korakom ka postizanju „imuniteta krda“ i zauzdavanju pandemije.

    Fajzer i Biontek su u martu predstavili podatke sa probe koji pokazuju da njihova vakcina daje potpunu zaštitu od kovida u ispitivanju 2.260 adolescenata uzrasta od 12 do 15 godina, podseća britanska novinska agencija.

     

    Evropski regulator za lekove podržao upotrebu Fajzerove vakcine protiv kovida za decu od 12 godina, nakon sličnih odobrenja u SAD i Kanadi.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Svet

    Obeležava se Dan planete Zemlje

    Danas se obeležava Dan planete Zemlje, međunarodna inicijativa kojoj je glavni cilj da se podigne svest o zaštiti životne sredine i očuvanju planete. […]

    Koliko košta putarina u Srbiji i zemljama regiona?

    Kako je došlo lepo vreme i bliže se brojni praznici, sve više ljudi planira putovanja, što po našoj zemlji, što po inostranstvu. Međutim, ukoliko neko na put kreće sopstvenim automobilom, […]