• Građani se okupili na ulicama Podgorice, kolone iz drugih gradova, došlo do upotrebe vatrenog oružja VIDEO

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Na ulicama Podgorice okupili su se građani, koji nose crnogorske državne zastave, a glavno mesto večerašnjeg okupljanja je Trg nezavisnost.

    Skup je počeo u 19 časova, a najavile su ga, kako sebe nazivaju crnogorske patriotske organizacije, bez navođenja imena ili konkretne organizacije koja stoji iza skupa.

    Primetno je prisustvo policije u civilu i uniformama.

    Na Trgu je više hiljada građana, a veliki broj njih je u lokalima u Njegoševoj ulici.

    „Vijestima“ iz Uprave policije ne odgovaraju na pitanje da li je skup u Podgorici prijavljen. Takođe nije odgovoreno na pitanje da li je odobren i ko je prijavio skup. Na glavnom gradskom trgu je postavljena bina, a novinar RTCG Nebojša Šofranac je najavio da će voditi program na mitingu.

    Pristalice Mila Đukanovića I demokratske partije sovijalista krenule su na skup u Podgorici.

    Pre odlaska na “patriotski skup” , za odbranu Crne Gore od „povampirenog četništva“, sačekalo ih je važno saopštenje, objavljeno na Instagramu.

    „Kontaktirajte vaše mesne odbore DPS kako bi vam platili troškove za gorivo i podelili besplatne sendviče. Ako ne možete da preuzmete besplatan sendvič, sačuvajte račun iz pekare. Imajte na umu da cena jednog sendviča po osobi ne može biti više od jednog evra.“

    Ovaj poziv je očigledno razgnevio neke od Milovih pristalica koje su apelovale da se to ne radi jer će ih “litijaši dić na sprdnju”.

    Najavljeno je da će bakljada biti na kraju programa, pre himne, pa je učesnicima poručeno da čuvaju baklje.

    „Vijestima“ nije odgovoreno ni da li će policija, eventualno, kako su to uradili pre dve sedmice, blokirati ulaze u Podgoricu.

    Tada je saopšteno da su to uradili zbog sprečavanja širenja zarazne bolesti.

    Organizatori skupa su poručili da će se na večerašnjem skupu videti „gospodska, patriotska, evropska Crna Gora“.

    DPS je ranije sa svojih zvaničnih stranica na društvenim mrežama najavljivao događaj, ali su pojasnili da nisu organizatori.

    Ka Podgorici su krneule i kolone sa Cetinja i Kličeva.

    Program na trgu će započeti kada pristignu kolone vozila koje se očekuju.

    Prisutni uzvikuju „Ne damo državu“. Prema policijskim evidencijama iz drugih gradova je prema Podgorici na skup krenulo između šest i sedam hiljada ljudi, uglavnom privatnim automobilima i sa nekoliko autobusa.

     

    Televiziji Vijesti je tokom dana dostavljen snimak koji je napravljen jutros u Nikšiću, a na kojem se vidi kako nepoznata osoba u automobilu sa crnogorskom državnom zastavom puca iz nepoznatog oružja u vazduh.


    Iz Osnovnog tužilaštva u Nikšiću rečeno je da je policiji prijavljeno da je došlo do upotrebe vatrenog oružja i da se radi na utvrđivanju identiteta osoba koje su pucale. Saopšteno je i da će Tužilaštvo formirati predmet povodom ovog slučaja.

    Na ulicama Podgorice okupili su se građani, koji nose crnogorske državne zastave, a glavno mesto večerašnjeg okupljanja je Trg nezavisnost.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Svet

    Društvene mreže koriste i deca mlađa od 13 godina

    Popularnost društvenih mreža raste neprekidno, a zvanična evropska statistika je potvrdila da 59 odsto stanovništva EU koristi mreže poput „Fejsbuka”, „Iksa”, „Instagrama”, […]