Ilustracija: Logo youtube
Svet

„Jutjub" uklonio 150.000 video-snimaka dece

Izvor: 
Tanjug Pet, 01/12/2017 - 07:41

Američki sajt "Jutjub" saopštio je juče da je obrisao više od 150.000 video-snimaka dece koje su pratili neprimereni komentari, čak i pedofilskog karaktera.

 

Zbog takvih komentara, više poznatih kompanija koje se reklamiraju na "Jutjubu" odlučilo je da povuče svoje reklame sa tog sajta, pa je zato Ju tjub, kako bi umirio kompanije čije reklame mu donose bitan deo prihoda, ukinuo nekoliko desetina stotina naloga, obrisao više od 150.00 simaka i blokirao komentare na 625.000 video-snimaka.

Takodje, "Jutjub" je zabranio objavljivanje reklama uz "više od dva miliona video-snimaka i 50.000 kanala koji su povezivani sa porodičnom sadržinom, ali to nije bio slučaj", prenosi francuska televizija Erop 1.

Sve je počelo kada je prošlog petka britanski "Tajms" objavio da se reklame velikih kompanija kao što su "Adidas", "Amazon" i "Mars" pojavljuju na "Jutjubu" pored video-snimaka dece ili tinejdžera, koji su najčešće objavljeni bez "zadnjih namera", ali koji su izazvali pedofilske karaktere korisnika te platforme.

"Jutjub" je, takodje, saopštio da je pooštrio propise kad je reč o postavljanju video-snimaka na kojima se pojavljuju deca.

"Imamo jasnu politiku protiv video-snimaka i komentara na 'Jutjubu' koji predstavljaju decu kao seksualne objekte ili ih iskorišćavaju i mi je strogo primenjujemo svaki put kada smo upozoreni na takvu sadržinu", rekao je portparol "Jutjuba".

Ovo je drugi put ove godine da se "Jutjub" suočava sa polemikom ovog tipa, napominje francuska televizija.Marketing

Najnovije vesti