Elektronske brojanice Vatikan printscreen
Svet

KLIKNI DA SE POMOLIŠ: Vatikan prodaje elektronske brojanice (VIDEO)

Izvor: 
Nezavisne novine Čet, 17/10/2019 - 23:35

Izgleda da u Vatikanu nisu baš zadovoljni time koliko mladi u današnje vreme posvećuju pažnje crkvi i veri, pa su zbog toga odlučili da milenijalcima ponude "molitveni gedžet" u skladu sa savremenim trendovima.
Uređaj nazvan "Click To Pray eRosary" je elektronska brojanica koja se, putem aplikacije, povezuje sa pametnim telefonom korisnka. Aktivira se kada korisnik napravi pokret u obliku krsta.
 
Sama narukvica je izrađena od 10 perlica od crnog ahata i hematita, a na njoj se nalazi "pametni" krst u kome se skladište podaci, piše Engadget.
 
Kada je aktivira, korisnik može da izabere jedan od tri tipa molitvi: standardnu, kontemplativnu ili tematsku, koja će se svake godine menjati sa godišnjim ažuriranjem.
 
Ovaj jedinstveni "molitveni gedžet" prati svog korisnika u molitvi, beleži njihov broj i vodi statistiku. Uređaj, takođe, prikuplja i informacije o zdravstvenom stanju korisnika. Sav religijski sadržaj koji mu je potreban, korisnik može da personalizuje putem aplikacije.
 
Elektronska "Click To Pray" brojanica nastala je u okviru papine mreže - "Worldwide Prayer Network", i zamišljena je kao alat koji vernicima treba da pomogne pri učenju molitvi za mir širom sveta, piše CNN.
 
 
 
Cena ove neuobičajne verske "spravice" je 99 evra.
 
 MarketingNajnovije vesti