• Medvedev: Aktiviraćemo nuklearno oružje samo u slučaju odbrane, ovo su četiri scenarija

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev kaže da postoji nekoliko slučajeva u kojima Rusija ima pravo da upotrebi nuklearno oružje.

     

    Svi su navedeni u ukazu predsednika što govori o odlučnosti zemlje da zaštiti svoj suverenitet, kaže Medvedev, ali napominje da su u teškim situacijama pregovori najbolji i najispravniji način.
     
    Dmitrij Medvedev je za Sputnjik rekao da Rusija ima pravo da upotrebi nuklearno oružje kada je na nju izveden raketni napad uz upotrebu sredstava za nuklearno uništavanje.
     
    Takođe, dodao je, prilikom upotrebe nuklearnog oružja protiv Rusije ili njenih saveznika, kao i u slučaju napada na kritičnu infrastrukturu usled čega je paralizovana aktivnost ruskih nuklearnih snaga za obuzdavanje.
     
    Četvrti slučaj je kada je izvršen akt agresije protiv Rusije ili njenih saveznika usled čega je ugroženo postojanje zemlje, čak i bez primene nuklearnog oružja, odnosno primenom konvencionalnog naoružanja, rekao je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije.
     
    Međutim, mi polazimo od toga da su u najtežim situacijama, poput trenutne, na primer, oko Ukrajine – pregovori, diplomatski napori ipak najbolji i najispravniji put. Drugo je što pregovori ne uspevaju uvek, ali je neophodno ići tim putem„, pojasnio je Medvedev.
     
    Kako je precizirao, niko ne želi nikakav rat, ali uvek postoji pretnja od nuklearnog sukoba.
     
    Niko ne želi nikakav rat, pogotovo nuklearni – to je pretnja postojanju ljudske civilizacije. U tom smislu u pravu su analitičari koji kažu, možda donekle cinično, ali bez obzira na to, da je nastanak nuklearnog oružja sprečio ogroman broj sukoba u 20. i 21. veku. To je istinaStoga je očigledno da pretnja uvek postoji„, kaže Medvedev.
     
     

    Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev kaže da postoji nekoliko slučajeva u kojima Rusija ima pravo da upotrebi nuklearno oružje.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Svet

    Društvene mreže koriste i deca mlađa od 13 godina

    Popularnost društvenih mreža raste neprekidno, a zvanična evropska statistika je potvrdila da 59 odsto stanovništva EU koristi mreže poput „Fejsbuka”, „Iksa”, „Instagrama”, […]