• Najbogatiji čovek na svetu zaradio milijarde od koronavirusa

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Dok biznis širom sveta trpi štetu zbog pandemije koronavirusa, najbogatiji čovek na planeti postao je još bogatiji, i to upravo zbog nove bolesti. Kovid 19 naterao je ljude da ostanu kod kuće, što je dovelo do značajnog povećanja kupovine preko interneta. Zahvaljujući tome, porasla je i vrednost akcija Amazona, jednog od najvećih svetskih onlajn trgovaca, što je njegovom osnivaču Džefu Bezosu (56) donelo nove 24 milijarde dolara, procena je Blumbergovog indeksa milijardera. Tako je ovaj Amerikanac, sa ukupnim bogatstvom od 138 milijardi dolara, učvrstio prvu poziciju na listi najbogatijih pojedinaca. Osim Amazona, njegov kapital čine i firma „Blu oridžin” za letove u svemir, a postao je i vlasnik poznatog dnevnog lista Vašington post.

    Amazon, u kojem Bezos ima 11 odsto akcija, kako prenosi Bi-Bi-Si, zaposlio je hiljade novih ljudi da bi udovoljio većem  broju porudžbina u vreme pandemije. Pojedini zaposleni u Americi žalili su se da firma sa sedištem u Sijetlu nije učinila dovoljno da ih zaštiti od mogućnosti zaraze koronavirusom, piše Politika.

    Dok biznis širom sveta trpi štetu zbog pandemije koronavirusa, najbogatiji čovek na planeti postao je još bogatiji, i to upravo zbog nove bolesti. Kovid 19 naterao je ljude da ostanu kod kuće, što je dovelo do značajnog povećanja kupovine preko interneta. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Svet