Novac Foto: PickPik
Svet

Nakon što je izlečen od korone dobio račun od MILION dolara za bolničke troškove

Izvor: 
Hina Ned, 14/06/2020 - 11:25Amerikanac Majkl Flor (70) koji je umalo umro od virusa korona, dobio je račun od 1,1 milion dolara za troškove bolničkog lečenja, piše "Sijetl tajms".
 
Flor je primljen u bolnicu u Sijetlu 4. marta i ostao je tamo 62 dana. U jednom trenutku bio je toliko blizu smrti da su mu sestre držale telefon kako bi mogao da se oprosti sa ženom i decom.
 
Međutim, oporavio se i otpušten je iz bolnice 5. maja, da bi naposletku dobio račun na 181 stranici koji iznosi 1.122.501,04 dolara, rekao je novinama. Skoro mu je srce stalo kad je video račun, dodao je.
 
To uključuje: 9.736 dolara za sobu na intenzivnoj nezi po danu, blizu 409.000 dolara za pretvaranje sobe u sterilni prostor na 42 dana, 82.000 za korišćenje respiratora 29 dana i gotovo 100.000 dolara za dva dana kad je bio životno ugrožen.
 
Flora pokriva "Medicare", vladin program osiguranja za starije, pa neće on lično morati da plati ovaj račun.
 
Ipak, u zemlji u kojoj je zdravstveni sistem jedan od najskupljih u svetu - i pomisao da bude dostupan svima ostaje i dalje je kontroverzna, Flor je rekao da se oseća "krivim" znajući da će poreski obveznici podneti veći deo troška.
 
"Spas mog života koštao je milion dolara i naravno da je to dobro utrošen novac... ali znam da sam možda ja jedini koji će to reći", navodi Flor.
 
Kongres je odobrio plan u svrhu održavanja američke ekonomije tokom pandemije koji uključuje budžet od 100 miliona dolara za kompenzaciju bolnicama i privatnim osiguravajućim kompanijama koje su lečile pacijente od Covida-19.MarketingNajnovije vesti