• Novi jak zemljotres pogodio BiH

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Novi jak zemljotres zabeležen je rano jutros u Bosni i Hercegovini, piše Dnevni avaz.
     
    Zemljotres je registrovao Euromediteranski seizmološki centar (EMSC), i prema tim podacima potres je bio jačine 5,5 stepeni Rihtera.
     
    Prema prvim informacijama, epicentar zemljotresa je bio 41 kilometar jugoistočno od Mostara i 14 kilometara istočno od Stoca.
     
    U ovom trenutku nema vesti o materijalnoj šteti, niti o povređenima. 
     
    Ipak, i ovaj zemljotres snažno se osetio u gradovima Bosne i Hercegovine: „Avaz“ prenosi svedočenja iz Zenice, Bihaća, Mostara, Sarajeva i drugih gradova, a građani navode da je potres trajao petnaestak sekundi i da je izazvao paniku među onima koji su ga osetili.
     
    Potres se osetio i na crnogorskom primorju.
     
    Podsećamo, snažan zemljotres magnitude 6,1 stepen Rihterove skale pogodio je Hercegovinu u petak kasno uveče, sa epicentrom nedaleko od Stoca. Potres se snažno osetio u Mostaru (gde je izazvao i oštećenje na objektima), ali i u Dalmaciji, duž cele Crne Gore, kao i u Srbiji (osetili su ga i Beograđani).
     
    U zemljotresu je poginula Elmira Sefo (28) iz Stoca, koja je usmrćena kada se stena obrušila na njenu porodičnu kuću u ovom mestu. Tom prilikom lakše su povređeni njeni roditelji.
     

    Novi jak zemljotres zabeležen je rano jutros u Bosni i Hercegovini, piše Dnevni avaz.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Svet

    Obeležava se Dan planete Zemlje

    Danas se obeležava Dan planete Zemlje, međunarodna inicijativa kojoj je glavni cilj da se podigne svest o zaštiti životne sredine i očuvanju planete. […]

    Koliko košta putarina u Srbiji i zemljama regiona?

    Kako je došlo lepo vreme i bliže se brojni praznici, sve više ljudi planira putovanja, što po našoj zemlji, što po inostranstvu. Međutim, ukoliko neko na put kreće sopstvenim automobilom, […]