• Pokrenuta istraga zbog salmonele u kinder jajima, za kontaminaciju se znalo još u decembru

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Belgijski tužioci pokrenuli su istragu o pojavi salmonele u fabrici Ferero u Arlonu, koja je prema nalogu vlasti zatvorena.
     
    Fabrika u Arlonu zatvorena je prošle nedelje zbog sumnji da je povezana s više od 100 slučajeva salmonele širom Evrope.
     
    Belgijska agencija za bezbednost hrane AFSCA suspendovala je u petak Fererovu dozvolu za fabriku dok ne ispuni sve zahteve o sigurnosti hrane. Naložili su i povlačenje iz prodaje svih čokoladnih proizvoda za decu koji se proizvode u toj fabrici.
    Italijanska kompanija objavila je da je salmonela otkrivena još 15. decembra prošle godine. Proizvodi su potom opozvani, kontaminirani deo pogona je zamenjen i pojačane su provere sigurnosti proizvoda, dodali su.
     
    Evropska agencija za bezbednost hrane EFSA izvestila je prošle srede da istražuje moguću vezu između 134 slučaja salmonele u najmanje devet evropskih zemalja i konzumacije proizvoda od čokolade.
     
    Učestale slučajeve (salmonele) karakteriše neobično visoki udeo hospitalizovane dece. Neka među njima imaju i teške kliničke simptome, poput krvave dijareje„, izvestili su.
     
    Većina potvrđenih slučajeva zabeležena je u Britaniji, ukupno 63, a verovatni ili potvrđeni slučajevi prijavljeni su i u Francuskoj, Irskoj, Belgiji, Nemačkoj, Luksemburgu, Holandiji, Švedskoj i Norveškoj.
     
    U nekoliko zemalja, uključujući Belgiju, Francusku, Nemačku, Irsku, Luksemburg i Britaniju, proizvodi su povučeni sa tržišta. 

    Belgijski tužioci pokrenuli su istragu o pojavi salmonele u fabrici Ferero u Arlonu, koja je prema nalogu vlasti zatvorena.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Svet