• Pripreme za novu školsku godinu – šta smo naučili iz nastave na daljinu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Nakon tri meseca praćenja rezultata globalnog organizovanja nastave na daljinu, Microsoft je nedavno predstavio svoja zapažanja, kao i nove funkcije Teams for Education, alata za podršku nastavnicima, učenicima i porodicama. 

    U saopštenju se navode neke od najznačajnijih funkcija i rezultata:
     

    • Za nastavnike je od velike važnosti da mogu istovremeno da vide lica svojih učenika tokom nastave, jer takva vrsta interakcije pravi veliku razliku u učeničkom angažmanu, kao i u društvenoj i emotivnoj povezanosti. Zbog toga će ovog meseca, u preview modu, Microsoft proširiti Teams prikaz na 7×7, koji može da primi do 49 učesnika na jednom ekranu. Na jesen će nastavnici takođe moći da naprave virtuelne Breakout sobe, kako bi se učenici sastajali i sarađivali u manjim grupama.

    • Nastavnicima je takođe potrebno i više opcija kako bi osigurali da svaki učenik može da učestvuje u času i kako bi se čuo svačiji glas. Sa novim funkcijama u Teams-u, studenti tokom predavanja na daljinu mogu da koriste opciju Raise Their Hands (Podigni ruku). Od jeseni, sa novim prikazom trendova, nastavnici takođe mogu da prate Izveštaje o prisustvu i da imaju Uvide u odeljenje, inteligentnu analizu podataka, koja pokazuje koliko se učenici angažuju u razredu, uključujući i predaju zadataka, metrike aktivnosti i ocene.

    • Za nastavnike je bezbednost učenika i upravljanje učionicama od presudnog značaja. Ovog leta Microsoft će u Teams dodati nove opcije sastanaka koje sprečavaju učenike da započinju sastanke bez nadzora i koji će nastavnicima dozvoliti da odrede ko može da prisustvuje sastanku i dati im mogućnost da stvore predvorje sastanka (Meeting Lobby), kako bi se osiguralo da samo određeni
    učenici mogu da se pridruže sastanku. Ovo je dodatni Microsoft pristup privatnosti i sigurnosti, koji podržava više od 90 regulatornih i industrijskih standarda, uključujući i Family Educational Rights and Privacy Act (FERPA) za bezbednost učenika i dece. Blog post o novim karakteristikama i trendovima takođe uključuje podatke i uvide o tome kako nastavnici, studenti i porodice koriste Microsoft alate za daljinsko učenje i šta očekuju na jesen:

    • Nova istraživanja potvrđuju da će od jeseni učenje i nastava na daljinu opstati u mnogim zemljama širom sveta, a neke će uvesti i hibridne modele učenja:
    – U istraživanju Microsoft obrazovne zajednice, 61% ispitanih očekuje da će naredna školska godina početi u hibridnom okruženju za učenje (kombinacija nastave u školama i na daljinu)
    – 87% anketiranih očekuje da će koristiti savremene tehnologije više nego ranije, čak i kada se nastava vrati u učionice

    • Novi podaci prikazuju snažan porast u korišćenju alata za učenje na daljinu: preko 150 miliona studenata, učenika, profesora, nastavnika i predavača aktivno koriste Microsoft Education alate, gde je Teams for Education centralni hub za uključivanje učenika i studenata u daljinsko učenje.

    • Alati za učenje poput Immersive Reader-a podržavaju učenike i studente svih nivoa, uključujući i one koji imaju poteškoće sa čitanjem ili pisanjem zbog disleksije ili disgrafije, a koji uče na daljinu. Na mesečnom nivou, Immersive Reader pruža podršku za preko 23 miliona ljudi sa disleksijom i teškoćama u učenju.

    • Microsoft aplikacija Flipgrid pomaže učenicima da se izraze i istaknu sopstveni glas i kreativnost, a podržava i socijalno-emocionalno učenje na daljinu. Flipgrid je besplatna aplikacija za socijalno učenje
    koja povezuje nastavnike i studente putem videa, a od marta se u proseku svakog dana prijavi preko 25.000 novih nastavnika, iz preko 180 zemalja.

    Nakon tri meseca praćenja rezultata globalnog organizovanja nastave na daljinu, Microsoft je nedavno predstavio svoja zapažanja, kao i nove funkcije Teams for Education, alata za podršku nastavnicima, učenicima i porodicama. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Svet