• Protest u Ljubljani zbog kovid mera, bakljama na parlament Slovenije

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Protivnici mera za suzbijanje kovida-19 okupili su se na Trgu republike u Ljubljani.
     
    Oni su kritikovali vladu skandirajući da podnese ostavku, a nakon dva sata zapalili su baklje i počeli da ih bacaju na parlament Slovenije.

     

    Policija je na ovo uzvratila suzavcem i vodenim topovima.
     
    Demonstranti su istakli dva zahteva: promenu mera za suzbijanje virusa kovida-19 u preporuke i raspisivanje vanrednih izbora.
     
    Pre protesta organizatori su pozvali na mirno okupljanje, ali dogodio se incident kada je jedan od učesnika bacio flašu na jednog od policajaca koji su obezbeđivali skup i promašio.
     
    Tada su demonstranti zapalili baklje i počeli da ih bacaju na zgradu skupštine. Kako javlja N1 Slovenija, na skupu su i navijačke grupe dva najveća fudbalska kluba u zemlji.
     
    Kada se masa približila skupštini i počela da baca baklje, policija je odgovorila suzavcem i rasturila grupu. Mnogi demonstranti su pobegli, ali baklje i suzavac i dalje lete. Pojedini su zasuli kamenjem parkirano policijsko vozilo.
     
    Nad Ljubljanom kruži policijski helikopter, a policija je pozvala pojačanje. Ministar unutrašnjih poslova Aleš Hojc nije hteo da komentariše situaciju za N1 Slovenija.
     
    Epidemiološka situacija u Sloveniji se pogoršava – u utorak je od 6.745 testiranih bilo 1.364 novih slučajeva. Prema nacionalnom institutu za javno zdravlje trenutno je 11.238 aktivnih slučajeva. Iako raste interesovanje za vakcinu, trenutno je 50 odsto građana primilo jednu dozu a 45 odsto obe.
     

    Protivnici mera za suzbijanje kovida-19 okupili su se na Trgu republike u Ljubljani.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Svet