• Španija neće priznavati potvrdu o preležanom koronavirusu za ulazak

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Međunarodnim putnicima neće biti dozvoljeno da koriste potvrde o preležanom koronavirusu da bi ušli u Španiju, navodi se izveštajima.

    Evropska unija predložila je sistem prema kojem će za ulazak u zemlje biti važan jedino epidemiološki status, a ne iz koje zemlje putnici dolaze. Ukoliko se ovaj model usvoji, turisti će moći da uđu u neku zemlju sa potvrdom o vakciniciji, preležanom koronavirusu ili s negativnim testom.

    Ipak, španska vlada će odbaciti ovakav sistem i insistiraće na potvrdi o vakcinaciji za sve posetioce, piše The Times.

    Španija je juče pooštrila ograničenja za ulazak te svi putnici moraju da pokažu dokaz o izvršenoj vakcinaciji protiv koronavirusa, koji nije stariji od 270 dana pre dolaska.

    Onima koji su primili buster dozu biće dozvoljeno da uđu u Španiju samo ukoliko je prošlo 14 dana od poslednje doze. Osim toga, uslov da samo potpuno vakcinisani mogu da uđu u zemlju odnosi se na sve starije od 12 godina.

    „Znamo da Španija vodi razgovore sa EU i njenim partnerima o mogućoj reviziji uslova za ulazak turista iz trećih zemalja kako bi se sadašnje mere učinile fleksibilnijim“, rekao je potparol iz španske turističke kancelarije.

    „Situacija bi mogla da se promeni u skorijoj budućnosti“, dodao je.

    Međunarodnim putnicima neće biti dozvoljeno da koriste potvrde o preležanom koronavirusu da bi ušli u Španiju, navodi se izveštajima.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Svet

    Društvene mreže koriste i deca mlađa od 13 godina

    Popularnost društvenih mreža raste neprekidno, a zvanična evropska statistika je potvrdila da 59 odsto stanovništva EU koristi mreže poput „Fejsbuka”, „Iksa”, „Instagrama”, […]