• Srbi uhapšeni u Španiji sa pola tone kokaina

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Državljani Srbije N. D. (37) i P. P. (36) uhapšen su u Španiji nakon što je tamošnja policija u saradnji sa američkom Agencijom za borbu protiv droge (DEA) zaplenila 560 kilograma kokaina.

    U akciji pod nazivom „Dinastija“ uhapšeno je i četvoro državljana Španije, a veruje se da je uhapšena kriminalna grupa povezana sa takozvanim balkanskim kartelom, prenosi Lavozdegalicia.es.

    – Lisice su stavljene pripadnicima bande pod nazivom „Poslastičari“, koja deluje u Rijas Bajkasu u Galiciji. Grupu predvodi Herardo Rijal Iglesijas (41), moćni narko-bos, koji već 25 godina švercuje drogu u saradnji sa balkanskim kartelom – saopštili su iz španske civilne garde.

    Kako dodaju, 560 kilograma kokaina nađeno je u iznajmljenoj kući u Galiciji, a vrednost zaplenjene droge može da dostigne cenu od 15 miliona evra.

    – Grupa je imala odličnu logistiku. Drogu su dovezli iz Južne Amerike i nameravali su da je kopnenim putem prenesu do krajnjih odredišta. Za transport su imali dosad neviđeni način. Naime, nameravali su da pakete kokaina spakuju u pokvaren automobil, koji bi potom natovarili na kamion šlep-službe i tako prevezli do željene destinacije – prenose španski mediji i nastavljaju:

    – Bilo je planirano da nekoliko automobila voze ispred i iza kamiona šlep-službe, kako bi mogli da ih upozore na prisustvo policije. Iako su istražitelji ovaj način šverca kokaina nazvali „genijalnim“, temeljnim operativnim radom uspeli su da razbiju lanac šverca kokaina. Šifrovana komunikacija

    Prema rečima izvora, dvojica uhapšenih Srba odranije su poznata policiji i imaju debele dosijee.

    Kako prenose mediji, u pitanju su osobe koje imaju istoriju ozbiljnih zločina protiv ljudi i smatraju se visoko specijalizovanim za kriminal.

    Navodi se da ovakva slika nije nikakva novost u ovom delu sveta i da je „prisustvo građana sa istoka“ u porastu godinama unazad.

    – Grupa je u čitavoj Galiciji imala štekove za skladištenje droge. Pretreseno je sedam imanja u tri grada, a utvrđeno je da su članovi bande imali više firmi, koje su im služile kao pokriće za ilegalni biznis – preneli su mediji i dodali da su zaplenjeni i oružje, telefoni, dokumentacija, automobili i keš.

    – Članovi bande su međusobno komunicirali isključivo u šiframa, koristeći se kodiranim telefonima i specijalnim računarskim aplikacijama – navode mediji.

     

    Državljani Srbije N. D. (37) i P. P. (36) uhapšen su u Španiji nakon što je tamošnja policija u saradnji sa američkom Agencijom za borbu protiv droge (DEA) zaplenila 560 kilograma kokaina.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Svet

    Društvene mreže koriste i deca mlađa od 13 godina

    Popularnost društvenih mreža raste neprekidno, a zvanična evropska statistika je potvrdila da 59 odsto stanovništva EU koristi mreže poput „Fejsbuka”, „Iksa”, „Instagrama”, […]