• Srpskim turistima olakšan ulazak na ostrvo

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Srpskim turistima je od 1. aprila olakšan ulazak na Kipar, izjavio je ambasador te zemlje u Srbiji Dimitrios Teofilaktu.

    Na osnovu nove kategorizacije zemalja, Kipar je otvorio vrata Srbiji koja je od 1. aprila uvrštena na listu 55 zemalja za čije turiste važe određene olakšice, i koja uključuje većinu članica EU, izjavio je ambasador u intervjuu Politici uoči zvanične posete ministra inostranih poslova Kipra Nikosa Hristodulidisa Beogradu.

    Ambasador Teofilaktu je izrazio očekivanje da će Kipar ove sezone imati najbolje moguće rezuiltate u turizmu.

    „Postojanje direktnih letova između Kipra i Srbije, činjenica da Beograd predstavlja tranzitnu stanicu, volja nadležnih vlasti za unapređenje turističkog toka u oba smera, očekuje se da doprinese porastu broja turista iz obe zemlje“ rekao je ambasador Kipra.

    Naglasio je da će akcenat biti stavljen na turizam od posebnog interesa poput poslovnog, obrazovnog, naučnog, kulturnog, verskog i sportskog turizma.

    Teofilaktu je dodao da se do letnjih meseci očekuje postepeno otvaranje hotela, povećanje broja letova i povratak u normalno stanje.

    Za predstojeću Trilateralnu konferenciju Srbije, Grčke i Kipra koji je zakazan za 5. april u Beogradu ocenjuje da će biti istorijska.

    „Verujemo da je to izuzetno važna inicijativa sa političkom i strateškom konotacijom koja će istovremeno unaprediti povezanost istočnog Mediterana i zapadnog Balkana u vitalnoim sektorima poput energetskih koridira“, rekao je ambasador Teofilaktu.

     

     

     

    Srpskim turistima je od 1. aprila olakšan ulazak na Kipar, izjavio je ambasador te zemlje u Srbiji Dimitrios Teofilaktu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Svet

    Društvene mreže koriste i deca mlađa od 13 godina

    Popularnost društvenih mreža raste neprekidno, a zvanična evropska statistika je potvrdila da 59 odsto stanovništva EU koristi mreže poput „Fejsbuka”, „Iksa”, „Instagrama”, […]