• Televizije prekinule govor Trampa, da li je u Srbiji moguć takav scenario

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    I dalje aktuelni predsednik SAD, Donald Tramp, više puta je u poslednjih nekoliko dana ponovio svoje uverenje da je u Sjedinjenim Američkim Državama na delu izborna krađa. Isto je izjavio i tokom nedavnog obraćanja javnosti iz Bele kuće, kada su njegov govor prenosile brojne američke televizijske kuće… Najmanje sedam televizija odlučilo je da prekine njegovo obraćanje, zato što je, kako su objasnili, Tramp izneo tvrdnje koje su očigledne neistine. Da li bi takav scenario mogao da se primeni i na domaćem terenu?

    Možete li da zamislite prekidanje obraćanja predsednika Srbije ukoliko bi izneo neutemeljene tvrdnje bez dokaza?

    „Ako računamo legalne glasove – ja sam lako odneo pobedu. Ako računamo nelegalne glasove – oni pokušavaju da pokradu izbore…“, rekao je Tramp pre nego što ga je prekinut prenos njegovog obraćanja.

    „OK. Evo nas ponovo u neuobičajnoj situaciji – ne samo da moramo da prekinemo predsednika Sjedinjenih Američkih Država, već moramo i da ga ispravimo…“, rekao je prezenter.

    Ovako je prekinut direktan prenos obraćanja Donalda Trampa na nekoliko američkih televizija: NBC, CBS, ABC, MSNBC, CNBC, nakon što je izjavio da je u toku izborna prevara. Producenti tih medijskih kuća su odlučili: govor će biti prekinut, zato što je aktuelni predsednik SAD izneo, kako su objasnili, „niz pogrešnjih stvari“ i zato što njegov tim nije javnosti predočio dokaze o navodnoj izbornoj krađi.

    Američki mediji takvim postupkom pokazali su da ne žele da do publike dolaze neutemeljene izjave. Da li bi na takav potez mogle da se ugledaju televizije u Srbiji? Možete li da zamislite da se govori i obraćanja predstavnika vlasti prekidaju u trenutku kada u etar ode bilo šta što nije činjenica?

    „I najgora Amerika i Amerika u najgorem izdanju je bolja od nas i neuporediva sa nama. To što je pet ili sedam televizijskih mreža prekinulo predsednika Trampa koji se obraćao iz Bele kuće u desetoj sekundi njegovog obraćanja govori o tome da mediji u Americi obavljaju svoju funkciju kontrolora vlasti i štite svoju publiku od lažnih vesti, pa ako treba i od predsednika. Kod nas je situacija potpuno obrnuta, prosto je tako nešto nezamislivo, ali mislim da mi sa tim ne možemo ni da se poredimo“, kaže Danica Vučenić, novinarka.

    Ceo tekst pročitajte na sajtu N1.

    I dalje aktuelni predsednik SAD, Donald Tramp, više puta je u poslednjih nekoliko dana ponovio svoje uverenje da je u Sjedinjenim Američkim Državama na delu izborna krađa. Isto je izjavio i tokom nedavnog obraćanja javnosti iz Bele kuće, kada su njegov govor prenosile brojne američke televizijske kuće… 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Svet

    Obeležava se Dan planete Zemlje

    Danas se obeležava Dan planete Zemlje, međunarodna inicijativa kojoj je glavni cilj da se podigne svest o zaštiti životne sredine i očuvanju planete. […]

    Koliko košta putarina u Srbiji i zemljama regiona?

    Kako je došlo lepo vreme i bliže se brojni praznici, sve više ljudi planira putovanja, što po našoj zemlji, što po inostranstvu. Međutim, ukoliko neko na put kreće sopstvenim automobilom, […]