• U Austriji „bum“ lažnih kovid testova, mahom iz Srbije i BiH

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Austrijske vlasti vrše oštre kontrole na ulazu u zemlju i sve češće nailaze na falsifikovane negativne PCR ili antigenske testove, koji su potrebni za put.
     
    Već mesecima za ulazak u Austriju važi pooštreni režim, i u zemlju može ući samo austrijski državljanin ili neko ko ima boravišnu dozvolu, uz male izuzetke.
     
    Međutim, ko želi da uđe mora sa sobom da ima negativan test na kovid, koji mora da pokaže na granici, a i da se prethodno registruje preko interneta, nakon čega mora u desetodnevni karantin. Mnogim putnicima je negativan korona test očigledno problem, jer sve češće policija nailazi na flasifikovane primerke.
     
    Trenutno, kako prenosi dnevnik „Hojte“, uočen je „bum“ pre svega lažnih testova iz Srbije i Bosne i Hercegovine. Do 40 evra, tvrdi list, takav lažni test se može nabaviti u tim zemljama, i to digitalno ili odštampano na papiru.
     
    Zbog toga, posebno policija u pokrajini Koruškoj, detaljno proverava testove putnika koji ulaze iz Slovenije.
     
    Jedan pripadnik policije je austrijskoj televiziji „ATV“ rekao da su specijalno obučeni za otkrivanje falsifikovanih testova. Kaže da su nailazili i na testove na kojima je datum izmenjen ili je potpuno lažni dokument.
     
    Kada vlasti otkriju lažni test, onda osobi koja ga je dala na uvid preti oštra kazna. Protiv nje s epodnosi prijava, jer se radi o prekršaju falsifikovanju dokumenata, za šta je predviđena kazna do jedne godine zatvora.

    Austrijske vlasti vrše oštre kontrole na ulazu u zemlju i sve češće nailaze na falsifikovane negativne PCR ili antigenske testove, koji su potrebni za put.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Svet

    Obeležava se Dan planete Zemlje

    Danas se obeležava Dan planete Zemlje, međunarodna inicijativa kojoj je glavni cilj da se podigne svest o zaštiti životne sredine i očuvanju planete. […]

    Koliko košta putarina u Srbiji i zemljama regiona?

    Kako je došlo lepo vreme i bliže se brojni praznici, sve više ljudi planira putovanja, što po našoj zemlji, što po inostranstvu. Međutim, ukoliko neko na put kreće sopstvenim automobilom, […]