• U Kini se srušio putnički avion sa 132 osobe, izazvao požar na planini

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Avion kompanije China Eastern Airlines sa 132 osobe srušio se na jugozapadu Kine, saopštila je kineska uprava za civilnu avijaciju (CAAC).

    Kineska uprava je saopštila da je u avionu bilo 123 putnika i devet članova posade, ispravljajući prethodne izveštaje prema kojima je u letelici bilo 133 ljudi.

    Boing-737 srušio se blizu grada Vudžua, u regionu Gangsi, i izazvao požar na planini, javila je javna televizija CCTV.

    Prema lokalnim medijima avion MU5735 kompanije „China Easter Airlines“ poleteo je nešto posle 13 časova po lokalnom vremenu (6 po srednjoevropskom) iz jugozapadnog grada Kunminga. Leteo je za južni grad Kanton, udaljen oko 1.300 kilometara.

    Letelica je izgubila kontakt iznad grada Vudžua, u planinskoj oblasti Gangsi, navela je kineska uprava za civilnu avijaciju (CAAC).

    „Potvrđeno je da se avion srušio“, navodi se u kratkom saopštenju i dodaje da je „radna grupa“ poslata na mesto nesreće.

    Uprava za civilnu avijaciju navela je da je poslat tim zvaničnika na mesto nesreće a vatrogasna služba Guangsija je saopštila da se radi na obuzdavanju planinskog požara izazvanog udesom.

     

     

    Satelitski snimci NASA pokazuju veliki požar u oblasti gde se avion srušio, prenosi agencija AP.

    Za sada nema komentara avio-kompanije. To je jedna od tri vodeće kineske avio-kompanije koja obavlja desetine domaćih i međunarodnih ruta na 248 destinacija.

    Službe za praćenje letova izveštavaju da je avion bio u vazduhu nešto više od sat vremena. Prema podacima FlightRadar24, poslednje informacije o letu prijavljene su u 14:22 po lokalnom vremenu, na visini od 980 metara.

    Boing 737 je isporučen kompaniji Čajna istern erlajns u junu 2015. i leteo je više od šest godina. Avio-kompanija ima više verzija Boinga 737, uključujući 737-800 i 737 Max, piše AP.

    Avionske nesreće su relativno retke u Kini u zemlji gde je vrlo razvijen avio-saobraćaj poslednjih decenija i gde su bezbednosne mere vrlo stroge. Poslednja veća nesreća dogodila se u avgustu 2010. kada je stradalo gotovo 50 ljudi.

     

    Avion kompanije China Eastern Airlines sa 132 osobe srušio se na jugozapadu Kine, saopštila je kineska uprava za civilnu avijaciju (CAAC).

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Svet

    Društvene mreže koriste i deca mlađa od 13 godina

    Popularnost društvenih mreža raste neprekidno, a zvanična evropska statistika je potvrdila da 59 odsto stanovništva EU koristi mreže poput „Fejsbuka”, „Iksa”, „Instagrama”, […]