• U Zagrebu uhapšen Crnogorac po Interpolovoj poternici, srpska policija ga traži sedam godina

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Državljanin Crne Gore Ivan Vujović (35), za kojim je Interpol Srbija raspisao međunarodnu poternicu zbog pokušaja ubistva, uhapšen je na području Hrvatske jer je 18. avgusta u Medulinu, prilikom kontrole policajcima na uvid dao lažnu vozačku dozvolu Crne Gore.

    Kako prenose hrvatski mediji, dozvola je bila na tuđe ime, a na njoj se nalazaila njegova fotografija. On se sumnjiči i da je koristio lažni identitet tokom dogovora o medicinskom zahvatu, a prema izvorima bliskim istrazi, Vujović je hteo da se podvrgne plastičnoj operaciji kako bi promenio fizički izgled.

    Vujović je 19. avgusta uhapšen u Zagrebu, a pretpostavlja se da je u glavni grad Hrvatske došao iz Istre, verovatno ni ne sluteći da je policiji njegova vozačka dozvola bila sumnjiva te da su je detaljno proverili.

    Nakon što je uhapšen, pretresen je njegov stan i vozilo koje je koristio, te je nađena veća količina novca i više falskifikovanih dokumenata.

    On je predat istražnim organima, nakon čega će, prema pisanju hrvatskih medija, verovatno biti doveden kod istražnog sudije u cilju određivanja ekstradicionog pritvora zbog izručenja Srbiji.

    Srbija ga traži već šest godina

    Vujović, inače rodom iz Podgorice, prošle godine u decembru pušten je iz crnogorskog zatvora nakon što je odslužio kaznu za ubistvo Radomira Savovića.

    Njega je odmah po izlasku iz zatvora ga dočekala policija i privela, radi dodatnih provera.

    Uprkos proveri, policajci nisu primetili da je Srbija još pre šest godina za Vujovićem raspisala poternicu zbog pokušaja ubistva u Beogradu, navode hrvatski mediji.

    Dodaju da je Vujović označen kao bezbednosno interesantna osoba. Osim toga bežao je iz zatvora, a beg je iskoristio da bi 2015. pokušao ubiti Beograđanina Darka Bulatovića kojem je prišao u jednom kafiću, počeo da se raspravlja sa njim, nakon čega je pucao u njega.

    Kako prenosi Večernji list, motiv navodno bilo Bulatovićevo upozorenje Vujoviću da prestane da uznemirava devojke za susednim stolom. U Bulatovića je pucao dok je bio u begu iz zatvora, a pobegao je na Božić 2015.

    U zatvoru je završio jer je bio osuđen na 14 i po godina zatvora zbog ubistva Radomira Savovića 2008.godine. Beg iz zatvora mu je bio gotovo filmski, jer je jednom pravosudnom policajcu oteo pištolj te je potom preteći pištoljem svima oko sebe izašao na glavni ulaz zatvora gde su ga čekali pomagači u automobilu.

    Nakon bega se uglavnom skrivao po Beogradu. U jednom trenutku je lociran i bio je opkoljen, ali na kraju je napao policajce pa je uspeo da pobegne. Uhapšen je u novembru 2016. blizu nemačko-holandske granice te izručen Crnoj Gori.

    Zbog bega iz zatvora, u odsustvu je bio osuđen na 37 meseci zatvora, a kako mu se sudilo dok je bio u begu, kasnije je tražio da mu se ponovo sudi za to. U zatvoru je često upadao u sukobe s drugim zatvorenicima, pa ga je 2012. jedan zatvorenik pokušao da ubije zašiljenom kašikom. Na sudu je završio i zbog pretnji policajcima.

     

    Državljanin Crne Gore Ivan Vujović (35), za kojim je Interpol Srbija raspisao međunarodnu poternicu zbog pokušaja ubistva, uhapšen je na području Hrvatske jer je 18. avgusta u Medulinu, prilikom kontrole policajcima na uvid dao lažnu vozačku dozvolu Crne Gore

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Svet

    Društvene mreže koriste i deca mlađa od 13 godina

    Popularnost društvenih mreža raste neprekidno, a zvanična evropska statistika je potvrdila da 59 odsto stanovništva EU koristi mreže poput „Fejsbuka”, „Iksa”, „Instagrama”, […]