• Učenici zbog TikTok izazova kradu pisoare i razbijaju pločice u toaletima

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Zbog novog izazova na TikToku učenici širom SAD-a kradu pisoare, razbijaju pločice ili kradu dozatore sapuna.
     
    Učenici uništavaju školske toalete širom zemlje, a potom rezultate objavljuju na popularnoj društvenoj mreži. TikTok pokušava da spreči ovaj izazov uklanjanjem brojnih videozapisa objavljenih na ovoj platformi.
     
    Ako u pretrazi aplikacije upišete naziv izazova („devious licks“) prikazaće vam se poruka da „nema pronađenih rezultata“. Iz kompanije ističu da takav sadržaj narušava njihove smernice te da je promovisanje sigurnih i pozitivnih iskustava glavni cilj TikToka.
     
    „Očekujemo da će naša zajednica ostati bezbedna i odgovorno stvarati. Ne dopuštamo sadržaj koji podstiče ili omogućuje kriminalne aktivnosti. Uklanjamo ovaj sadržaj i preusmeravamo hashtagove i rezultate pretraživanja na naše smernice kako bismo obeshrabrili takvo ponašanje„, rekao je portparol TikToka za CNN.
     
    Korisnici TikToka su takve videe počeli da dele i na drugim društvenim mrežama pa ako naziv izazova upišete u pretragu na Twitteru, pojaviće se videozapisi kojima se prikazuje krađa lavaboa i ostale školske imovine.
     
    Neke škole u SAD-u su počele da zaključavaju toalete kako bi sprečile ovakvo ponašanje. Međutim, psiholog Džon Dafi navodi da se neka deca zatvaraju u toalete zbog socijalne anksioznosti pa bi brojna deca zbog zaključavanja toaleta mogla da postanu anksiozna.
     
    Dafi navodi da je važno da roditelji budu upoznati s najnovijim trendovima i izazovima na društvenim mrežama kako bi mogli o tome da razgovaraju sa svojom decom. Roditelji bi trebalo deci da objasne koje su moguće negativne posledice ako uništavaju školsku imovinu i trebalo bi da im navedu neke pozitivne stvari kojima bi mogli da se bave. 

    Zbog novog izazova na TikToku učenici širom SAD-a kradu pisoare, razbijaju pločice ili kradu dozatore sapuna.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Svet