• Uefa uvodi poluautomatsku ofsajd tehnologiju

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Evropska fudbalska unija saopštila je da će se poluautomatska ofsajd tehnologija (SAOT) koristiti na finalu evropskog Superkupa.
     

    Navodi i da će u upotrebi biti i od početka grupne faze Lige šampiona.

    Uefa je u stalnoj potrazi za novim tehnološkim rešenjima za poboljšanje igre i podršku radu sudija. Ovaj inovativni sistem omogućiće VAR sudijama da brže i tačnije utvrdjuju da li je bilo ofsajda, poboljšavajući tok igre i objektivnost odluka„, rekao je šef sudija pri Uefi Roberto Roseti.
     
    Ranije je primenu ove tehnologije na Svetskom prvenstvu u Kataru najavila Medjunarodna fudbalska federacija (Fifa). Nova tehnologija koristi specijalizovane kamere, koje mogu da prate 29 tačaka na telu svakog igrača.
     
    Tehnologija je testirana prošle sezone u Ligi šampiona, nokaut fazi ženske Lige šampiona, kao i na nedavnom Evropskom prvenstvu za žene.
     
    Finale Superkupa izmedju Real Madrida i Ajntrahta iz Frankfurta na programu je 10. avgusta u Helsinkiju, a za glavnog sudiju je imenovan engleski arbitar Majkl Oliver.
     

    Evropska fudbalska unija saopštila je da će se poluautomatska ofsajd tehnologija (SAOT) koristiti na finalu evropskog Superkupa.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Svet

    Obeležava se Dan planete Zemlje

    Danas se obeležava Dan planete Zemlje, međunarodna inicijativa kojoj je glavni cilj da se podigne svest o zaštiti životne sredine i očuvanju planete. […]

    Koliko košta putarina u Srbiji i zemljama regiona?

    Kako je došlo lepo vreme i bliže se brojni praznici, sve više ljudi planira putovanja, što po našoj zemlji, što po inostranstvu. Međutim, ukoliko neko na put kreće sopstvenim automobilom, […]