• Ministar predložio Vojvodini sekretarijat za ekologiju

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Saradnja Ministarstva zaštite životne sredine i Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine je daleko od onog što bi trebalo da bude a razlozi su iracionalni što nije dobro, rekao je danas ministar Goran Trivan.

    U razgovoru sa predstavnicima kompanija reckilera prilikom potpisivanja ugovora o podsticajima on je predstavnike firmi iz Vojvodine koji su se požalili na rad sekretarijata pozvao da pokušaju da utiču da se i u pokrajini formira poseban sekretarijat za zaštitu životne sredine.

    Trivan je rekao da predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović ima razumevanja za takav stav i dodao da su izbori dobar momenat za takav predlog koji bi mogli iza koga bi stali firme recikleri iz Vojvodine.

    On je ocenio da funkcija urbanizma u zajedničkom sekretarijatu u Vojvodini sada guši funkciju zaštite životne sredine i da bi specijalizacija bila bolja.

    Za čistiju Srbiju 2,6 milijardi dinara podsticaja reciklerima

    Ugovore o dodeli ukupno 2,6 milijardi dinara podsticajnih sredstava za tretman otpada danas su sa Ministarstvom zaštite životne sredine u Beogradu potpisale 22 firme.

    Sredstva se izdvajaju iz državnog Zelenog fonda, dodeljuju se posle konkursa koji je trajao do 1. aprila, a manja su od prvobitno planiranih 3,5 milijardi dinara zbog krize izazvane virusom korona.

    Procedura isplate ovog novca kompanijama iz reciklažnog sektora za posao urađen tokom prošle godine već je započeta posle potpisivanja.

    Kako je najavljeno, novi javni konkurs za državne podsticaje reciklerima biće raspisan danas.

    Ministar Goran Trivan zahvalio je na saradnji i poverenju reciklera uspostavljenom poslednjih godina i dodao da država u njih, preko podsticaja, ulaže sredstva da bi Srbija bila čistija.

    Trivan je rekao da je Ministarstvo radilo na tome da ukupan iznos podsticaja za posao koji na prikupljanju i zbrinjavanju otpada obave recikleri svake godine uvećava.

    On je istakao istakao da su državni ciljevi da Srbija bude čistija kao i da recikleri imaju što više radnika jer su to po pravilu socijalno osetljive grupe.

    Okupljene predstavnike reciklera posavetovao je da više rade na izgradnji pozitivnog imidža, jer su društveno odgovorne kompanije.

    Trivan je pozvao reciklere da i dalje za svaku ideju ili problem kontaktiraju Ministarstvo gde su im vrata uvek otvorena čak iako na kraju ne budu do kraja zadovoljni postignutim dogovorima.

    Podsticaji isplaćeni reciklerima u poslednje tri godine iznosili su između 2,2 milijarde dinara i 3,4 milijarde dinara, a isplatu budžetom planirane sume od 3,5 milijarde dinara ove godine omela je korona kriza.

    Saradnja Ministarstva zaštite životne sredine i Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine je daleko od onog što bi trebalo da bude a razlozi su iracionalni što nije dobro, rekao je danas ministar Goran Trivan.

     
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vojvodina