• Nova donacija NIS-a u okviru programa „Zajednici zajedno“, za zrenjaninski Muzej dva milona dinara

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Kompanija NIS donirala je dva miliona dinara Narodnom muzeju Zrenjanin za projekat kojim je rasveta zamenjena energetski efikasnim LED osvetljenjem u prostoru stalne postavke, administrativnom delu i depoima ove ustanove kulture. Projekat je realizovan u okviru NIS-ovog programa društvene odgovornosti „Zajednici zajedno“.

    NIS je saopštio da je, u želji da podrži rad jedne od najznačajnijih ustanova kulture u Zrenjaninu, uložio u ovaj projekat koji, kako navode, doprinosi ostvarenju uštede u potrošnji električne energije i zaštiti muzejske građe, ali i daje novi sjaj muzejskim eksponatima.

    “Kompanija NIS nastavlja da, u saradnji sa svojim partnerima, doprinosi poboljšanju  energetske efikasnosti i unapređenju ekološke slike naše zemlje”, navodi se u saopštenju NIS-a dostavljenom medijima, u kome se dodaje i da su Muzej, povodom ovog projekta, danas obišli predstavnici grada Zrenjanina i kompanije NIS.

    Simo Salapura, gradonačelnik Zrenjanina, istakao je da Grad sa kompanijom NIS gaji poseban odnos, jer je sama kompanija nastala upravo u Zrenjaninu.

    „Strateški odnos koji gajimo ogleda se i u društvenoj odgovornosti, ali naravno i u ulaganju u obrazovanje. Želeo bih da istaknem da smo zajedno sa kompanijom NIS otvorili i poseban smer na fakultetu na kom školujemo inženjere u oblasti nafte i gasa, kao i da u Trening centru NIS-a naši srednjoškolci i studenti mogu da provere i primene znanja i veštine. Kada je u pitanju podrška i saradnja u okviru programa „Zajednici zajedno“ želim da istaknem da je 160 miliona dinara uloženo u proteklih 14 godina i to je ogroman novac koji je doprineo da se mnoge oblasti u našem gradu unaprede“, naglasio je Salapura i dodao da se nastavlja saradnja sa NIS-om i u narednoj godini, u okviru novog ciklusa programa „Zajednici zajedno“. 

    Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora NIS-a, izjavio je da kompaniju NIS i Zrenjanin vezuje dugogodišnja i srdačna saradnja.

    “Pre 14 godina, kada smo započeli program „Zajednici zajedno“, stvorili smo poseban odnos sa Gradom Zrenjaninom i čuvamo taj odnos i dalje. On je transparentan, uz razmenu mišljenja, otvoreno pričamo o projektima i uvek smo tu dobrodošli. I nama je Grad Zrenjanin posebno drag i posebno važan na karti poslovanja NIS-a. U ime kompanije NIS želim da kažem da ćemo uraditi sve da takav odnos sačuvamo. Naše je strateško opredeljenje da idemo napred sa zajednicom u kojoj poslujemo, da pomognemo koliko možemo i da unapredimo životni standard građana, kao i da svaki Zrenjaninac doživljava NIS kao svoju“, naglasio je Smirnov.

    Siniša Onjin, v.d. direktora Narodnog muzeja Zrenjanin, zahvalio se NIS-u i lokalnoj samoupravi  što su prepoznali potencijal muzeja koji je i jedan od najlepših u Srbiji.

    „Hvala vam što ste omogućili realizaciju ovog značajnog projekta koji je bio od izuzetne važnosti iz nekoliko razloga. Prethodna rasveta je bila stara i neefikasna. Uvođenjem nove rasvete eksponati se mogu videti u novoj dimenziji. Nova rasveta je, takođe, omogućila bolji prikaz uz mogućnost proučavanja detalja. Imajuću u vidu da je prošlogodišnji konkurs programa NIS „Zajednici zajedno“ imao za cilj ekološke projekte, ovaj projekat je u potpunosti odgovorio tim zahtevima. Nova rasveta je dovela do smanjenja štetnih emisija, uštede električne energije, smanjenja temperature u prostorijama i u velikoj meri se štiti muzejska građa,“ istakao je Onjin.

     

    Kompanija NIS donirala je dva miliona dinara Narodnom muzeju Zrenjanin za projekat kojim je rasveta zamenjena energetski efikasnim LED osvetljenjem u prostoru stalne postavke, administrativnom delu i depoima ove ustanove kulture. Projekat je realizovan u okviru NIS-ovog programa društvene odgovornosti „Zajednici zajedno“.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vojvodina

    U Srbiji dom košta od 400 do 4.802.000 evra

    Subotica je već tri godine prvi grad u Vojvodini po broju prodatih kuća, gde ih je od 2021. do 2023. prodato 3.152, a cene su bile od 1.000 do 245.000 evra. […]

    Spaljeno 70 hektara trave na Zagajičkim brdima

    Svakog proleća stanovnici u okolini Deliblatske peščare suočavaju se sa požarima koje izaziva lokalno stanovništvo koje se bavi stočarstvom. Tako je prošle nedelje u okviru specijalnog […]

    Marcišor – glasnik proleća

    Simbol praznika je mali predmet zakačen za crveno-beli šnur, nosi se ceo mart mesec, i taj običaj, za koji nauka tvrdi da je star oko 8.000 godina, živa je tradicija Rumuna u južnom Banatu, a od […]