kovid 19 Foto: pixabay
Vojvodina

Po broju novih slučajeva prednjače Novi Sad, Pančevo, Sremska Mitrovica i Kikinda

Izvor: 
021 Čet, 26/11/2020 - 09:43

U Vojvodini je u prethodna 24 časa registrovano još 1.755 obolelih od virusa korona, a Institut za javno zdravlje Vojvodine epidemiološku situaciju u pokrajini i dalje ocenjuje kao vanrednu, sa daljom tendencijom pogoršanja. 
 
"U svim opštinama i dalje se registruju visoki nivoi obolevanja. Po broju novih slučajeva prednjače Novi Sad, Pančevo, Sremska Mitrovica i Kikinda, a potom Subotica i Sombor. Situacija je kritična posebno u Pančevu i Sremskoj Mitrovici", navodi ova zdravstvena ustanova.
 
U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u Vojvodini je 20.176. Institut procenjuje da je taj broj daleko veći. Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 7.470, potom slede Pančevo i Zrenjanin sa više od 1.000 registrovanih aktivnih slučajeva.
 
"Zdravstveni sistem je u izuzetno teškoj situaciji, gotovo kritičnoj situaciji. Zaposleni u zdravstvu ulažu maksimalne napore da održe funkcionisanje sistema", kažu u Institutu.
 
Podsetimo da je i juče u Novom Sadu oboren rekord kada je u pitanju broj hospitalizovanih kovid pacijenata - u kovid bolnicama se leči njih 458. U Kliničkоm cеntru Vојvоdinе hospitalizovano je 335 pаciјenata, od kojih je 23 na repisatorima. U Vojnoj bolnici u Petrovaradinu trenutno se leči 28 оbоlеlih оd korone, do se u Institutu za plućne bolesti nalazi 95 pacijenata. MarketingNajnovije vesti