• Pokrajinski ombudsman: Budimo odgovorni i solidarni u borbi protiv epidemije

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Koliki  će u Srbiji biti broj obolelih od korona virusa to zavisi i od ponašanja samih građana Srbije.

    Pokrajinski zaštitnik građana – ombudsman apeluje na građane da se ponašaju odgovorno i da se u brizi za vlastititu dobrobit oslanjaju na savete stručnjaka.

    U želji da spreče širenje epidemije, stručnjaci savetuju građanima, a naročito onima koji su  stariji od 65. godina da se, u skladu sa merama vlade Republike Srbije i vanrednog stanja, striktno pridržavaju pravila o samoizolaciji i ne izlaze iz svojih kuća i stanova.

    Činjenicu da se prethodnog dana na ulicama Novog Sada, kao i ulicama drugih gradova, mogao videti veliki broj starijih sugrađana, Pokrajinski ombudsman je primio sa zabrinutošću.

    Pokrajinski ombudsman, međutim, sa izvesnim osećanjem zadovoljstva želi da ukaže i na činjenicu da raste broj građana spremnih da pomognu svima kojima je pomoć potrebna.

    Solidarnost je dragoceni resurs na koji se svaka zajednica u trenutcima krize može osloniti.  Na humane, solidarne i samoorganizovane građane se mogu osloniti i naši stariji sugrađani, kako bi lakše podneli zahtevan režim samoizolacije.

    Apelujući na građane da se ponašaju u skladu sa savetima stručnjaka, ali i da u brizi za sopstveno zdravlje pokažu onu vrstu odgovornost koja doprinosi zdravlju, sigurnosti i dobrobiti ostalih članova zajednice, Pokrajinski ombudsman se pridružuje apelima nadležnih organa i nezavisnih institucija da se oslonjeni na međugeneracijsku solidarnost lakše izborimo sa epidemijom koja nije zadesila samo Srbiju, nego i celu planetu.

    Koliki  će u Srbiji biti broj obolelih od korona virusa to zavisi i od ponašanja samih građana Srbije.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vojvodina