• Potpisan ugovor vredan 1,4 milijarde dinara za automatizaciju radarskih centara „Bajša” i „Samoš”

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U Pokrajinskoj vladi danas je potpisan ugovor o nabavci opreme za automatizovanje protivgradnih stanica sa pratećim radovima i uslugama na području radarskih centara „Bajša“ i „Samoš“, čija je vrednost gotovo 1,4 milijarde dinara.

    Ugovor su potpisali pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić i direktor „Trajal korporacije“ Nenad Isailović, a potpisivanju je prisustvovao i direktor Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije prof. dr Jugoslav Nikolić.

    Ističući važnost sklopljenog ugovora, kojim je  Pokrajinska vlada obezbedila sredstva za početak modernizacije i u ovim radarskim centrima, sekretar Božić je rekao da će na ovaj način, pošto se očekuje da za nedelju dana bude završena i automatizacija 118 lansirnih stanica Radarskog centra „Fruška gora“, na celoj teritoriji Vojvodine biti umnogome smanjen rizik od posledica grada i štete na poljoprivrednim usevima.

    „Ovim novim ugovorom počinjemo proces izgradnje novih radarskih centara ′Samoš′ i ′Bajša′, i sa njihovim završetkom, a rok je trideset meseci, zaokružićemo u potpunosti automatizovani sistem zaštite od grada na teritoriji naše pokrajine. Na ovaj način dobićemo efikasniji sistem i isključićemo mogućnost neblagovremene reakcije ljudskog faktora“, istakao je Božić.

    On je ukazao na to da, pored subvencija koje Sekretarijat dodeljuje vojvođanskim poljoprivrednicima, za nabavku priključne mehanizacije, opreme za plastenike i navodnjavanje, kao i niza drugih podsticaja, ovo treba da bude još jedan vid podrške poljoprivrednim proizvođačima u cilju postizanja što boljih rezultata. 

    Direktor Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije Jugoslav Nikolić istakao je da se uvođenjem automatizovanih lansirnih stanica za odbranu od grada u Republici Srbiji eliminiše faktor strelaca i dobija efikasniji sistem, što predstavlja još jedan vid podrške države poljoprivrednicima.

    „Pokrajinska vlada je finansirala 118 lansirnih stanica u okviru Radarskog centra ′Fruška gora′, koje su u funkciji ove godine.  Zahvaljujući današnjem ugovoru nastavlja se ovaj proces i biće automatizovana još 141 lansirna stanica na području Radarskog centra ′Bajša′ i 130 lansirnih stanica na području Radarskog centra ′Samoš′. Tako ćemo uskoro imati 389 automatskih lansirnih stanica na području AP Vojvodine“, istakao je Nikolić ukazujući na prednosti ovog sistema kojim će šteta u poljoprivredi biti dovedena na najmanju moguću meru.

    On je naglasio da je dobar deo ove automatizacije urađen i na drugim područjima u Republici Srbiji, te da će ovaj proces biti nastavljen u skladu sa raspoloživim sredstvima i mogućnostima države.

    Direktor „Trajal korporacije“ Nenad Isailović zahavalio je na ukazanom poverenju i rekao da je potpisivanje ovog ugovora nastavak saradnje i potvrda kvaliteta koji je razvila ova korporacija.

    U Pokrajinskoj vladi danas je potpisan ugovor o nabavci opreme za automatizovanje protivgradnih stanica sa pratećim radovima i uslugama na području radarskih centara „Bajša“ i „Samoš“, čija je vrednost gotovo 1,4 milijarde dinara.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vojvodina