• Raspisani konkursi u Vojvodini: Poslodavcima novac za zapošljavanje novih radnika, subvencije i za samozapošljavanje

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam raspisao je javni poziv za dodelu subvencije poslodavcima za zapošljavanje nezaposlenih građana u Vojvodini, sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje.
     
    Dodeljuje se ukupno 22 miliona dinara, u jednokratnom iznosu od 250.000 dinara po nezaposlenom, a poslodavci mogu da podnesu po jedan zahtev za dodelu subvencije.
     
    Poslodavci koji će imati priliku da dobiju subvenciju moraju da ispunjavaju uslove: da imaju sedište ili registrovanu poslovnu jedinicu u Vojvodini, da su privatnici, da su registrovani najmanje šest meseci pre datuma podnošenja prijave, da u poslednja tri meseca nisu smanjivali broj zaposlenih na neodređeno, osim u slučaju normalne fluktuacije zaposlenih (prestanak radnog odnosa na određeno, odlazak u penziju…).
     
    Poslodavac mora da uredno izmiruje sve obaveze po osnovu doprinosa za socijalno osiguranje za zaposlene, te da poslednjih šest meseci nije bio duže od 30 dana u blokadi.
     
    Nezaposleni su sa evidencije NSZ i ne smeju da budu u radnom odnosu na neodređeno kod podnosioca zahteva ili povezanog lica najmanje šest meseci pre podnošenja zahteva. Poslodavac mora da ima izmirene ugovorne i druge obaveze prema Sekretarijatu ili drugim davaocima sredstava za iste ili druge programe zapošljavanja, osim za obaveze čija je realizacija u toku, ukoliko ih redovno izmiruje i mora da bude u dozvoljenom okviru opredeljenog iznosa za de minimis državnu pomoć u tekućoj godini, kao i u prethodne dve fiskalne godine.
     
    Rangiranje preduzetnika biće na osnovu podnetog biznis plana i delatnosti. Ugovori će biti sklopljeni u roku od mesec dana od dana donošenja odluke o dodeli subvencija.
     
    Rok za podnošenje prijava je 20. maj, a sve dodatne informacije i potrebni obrasci nalaze se OVDE.
     
    Javni poziv i za subvencije za samozapošljavanje
     
    Sekretarijat za privredu i turizam danas je raspisao i konkurs za dodelu subvencija za samozapošljavanje, u ukupnom iznosu od 15 miliona dinara.
     
    Reč je o jednokratnim iznosima od 250.000 dinara, odnosno 270.000 dinara za samozapošljavanje osoba sa invaliditetom. 
     
    Pravo za učešće imaju nezaposleni, na evidenciji NSZ i koji su završili obuku iz preduzetništva po planu i programu obuke NSZ ili druge odgovarajuće organizacije.
     
    Rangiranje će se obavljati na osnovu podnetog biznis plana i delatnosti koju će građanin obavljati. Rok za podnošenje prijave je 20. maj, a svi detalji nalaze se OVDE.

    Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam raspisao je javni poziv za dodelu subvencije poslodavcima za zapošljavanje nezaposlenih građana u Vojvodini, sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje.
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vojvodina

    U Srbiji dom košta od 400 do 4.802.000 evra

    Subotica je već tri godine prvi grad u Vojvodini po broju prodatih kuća, gde ih je od 2021. do 2023. prodato 3.152, a cene su bile od 1.000 do 245.000 evra. […]

    Spaljeno 70 hektara trave na Zagajičkim brdima

    Svakog proleća stanovnici u okolini Deliblatske peščare suočavaju se sa požarima koje izaziva lokalno stanovništvo koje se bavi stočarstvom. Tako je prošle nedelje u okviru specijalnog […]

    Marcišor – glasnik proleća

    Simbol praznika je mali predmet zakačen za crveno-beli šnur, nosi se ceo mart mesec, i taj običaj, za koji nauka tvrdi da je star oko 8.000 godina, živa je tradicija Rumuna u južnom Banatu, a od […]