• Velika potražnja za ogrevom, cena kubnog metra preko 7.000 dinara

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Kalendarski, leto još traje, ali na vreme treba razmišljati o dolasku jeseni i zime, kada nam je i grejanje domova neophodno.

    Dok mnogi još odmaraju i letuju, u domaćinstvima koja se greju na čvrsto gorivo, uveliko se misli na hladnije dane. Na novosadskim stovarištima velika je potražnja drva, bukovine i hrasta, dok su cene nešto više u odnosu na prethodnu godinu, pa za kubni metar najkvalitetnijeg drveta treba izdvojiti oko 7.200 dinara, piše RTV.

    Kako kažu na stovarištu, trude se da u najkraćem roku ispoštuju sve kupce, te je optimalan rok za dostavu nedelja ili dve dana. Od tvrdog ogrevnog drveta bukovina je najtraženija. Poslednjih godina brojni građani kupuju pelet.

    U zavisnosti od energenta i mesta nabavke, za šest meseci grejanja potrebno je izdvojiti od 37 hiljada do 60 hiljada dinara. Potrošnju energenata iz sezone u sezonu diktiraju ponuda i tražnja, kao i zima, koliko je hladna i duga.

     

    Kalendarski, leto još traje, ali na vreme treba razmišljati o dolasku jeseni i zime, kada nam je i grejanje domova neophodno.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vojvodina

    U Srbiji dom košta od 400 do 4.802.000 evra

    Subotica je već tri godine prvi grad u Vojvodini po broju prodatih kuća, gde ih je od 2021. do 2023. prodato 3.152, a cene su bile od 1.000 do 245.000 evra. […]

    Spaljeno 70 hektara trave na Zagajičkim brdima

    Svakog proleća stanovnici u okolini Deliblatske peščare suočavaju se sa požarima koje izaziva lokalno stanovništvo koje se bavi stočarstvom. Tako je prošle nedelje u okviru specijalnog […]

    Marcišor – glasnik proleća

    Simbol praznika je mali predmet zakačen za crveno-beli šnur, nosi se ceo mart mesec, i taj običaj, za koji nauka tvrdi da je star oko 8.000 godina, živa je tradicija Rumuna u južnom Banatu, a od […]