• Za zdravstvene ustanove u AP Vojvodini 420 miliona dinara

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore za finansiranje i sufinasiranje izgradnje, održavanja i opremanja 47 zdravstvenih ustanova u Vojvodini za šta je iz pokrajinskog budžeta izdvojeno 420 miliona dinara.

    „Zatekli smo 2016. godine veoma loše stanje u zdravstvenom sistemu kada je reč o opremi, zdravstvenoj infrastrukturi, ali i o zaradama zdravstvenih radnika. Za protekle četiri godine uspeli smo da povećamo obim finansijskih ulaganja u ovu oblast postavivši rekonstrukciju celokupnog zdravstvenog sistema u prvi plan, što je i rezultiralo njegovim brzim oporavkom“, izjavio je Mirović.

    Prema Mirovićevim rečima, u junu 2016. godine zatečena je samo jedna angio-sala na Institutu u Sremskoj Kamenici, a danas ih u Vojvodini imamo devet.

    „Na početku mandata bavili smo se održavanjem starih aparata, a danas se bavimo nabavkom najsavremenije opreme i to je rezultat zajedničkog rada. Za sve preostale nerekonstruisane opšte bolnice i klinike imamo jasan plan, građevinsku dozvolu i dokumentaciju i to je posao koji nas očekuje u narednom periodu“, naveo je predsednik.

    Dobri četvorogodišnji rezultati u oblasti zdravstva, kako je naveo, bili su osnova i za veoma dobro, profesionalno i organizovano postupanje celog zdravstvenog sistema u borbi protiv virusa kovid 19.

    „Celom zdravstvenom sistemu Vojvodine dugujemo veliku zahvalnost. U borbi protiv ovog virusa mi smo odigrali ključnu ulogu i postigli velike rezultate Vaša snaga, potencijal i sve ono što smo zajedno uradili garantuju da ćemo imati snage da i u drugim sferama zdravstvene zaštite budemo najbolji kao što smo to bili i do sada“, poručio je Mirović, podsetivši da je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio zahvalnost zdravstvenom sistemu Vojvodine na dobrim rezultatima ostvarenim tokom epidemiološke krize.

    Pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković istakao je da je na početku mandata cilj Pokrajinske vlade bila revitalizacija zdravstvenog sistema Vojvodine, te da se u tome uspelo pre svega zahvaljujući kontinuiranom ulaganju.

    „Pokrajinska vlada i predsednik Mirović od početka su imali jasan cilj – da se zdravstveni sistem Vojvodine postavi na vrh liste prioriteta. Poboljšali smo zdravstvene usluge i opravdali sve ono što smo radili u protekle četiri godine, jer zdravlje nema alternativu“, izjavio je Gojković.

    Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore za finansiranje i sufinasiranje izgradnje, održavanja i opremanja 47 zdravstvenih ustanova u Vojvodini za šta je iz pokrajinskog budžeta izdvojeno 420 miliona dinara.

     
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vojvodina

    U Srbiji dom košta od 400 do 4.802.000 evra

    Subotica je već tri godine prvi grad u Vojvodini po broju prodatih kuća, gde ih je od 2021. do 2023. prodato 3.152, a cene su bile od 1.000 do 245.000 evra. […]

    Spaljeno 70 hektara trave na Zagajičkim brdima

    Svakog proleća stanovnici u okolini Deliblatske peščare suočavaju se sa požarima koje izaziva lokalno stanovništvo koje se bavi stočarstvom. Tako je prošle nedelje u okviru specijalnog […]

    Marcišor – glasnik proleća

    Simbol praznika je mali predmet zakačen za crveno-beli šnur, nosi se ceo mart mesec, i taj običaj, za koji nauka tvrdi da je star oko 8.000 godina, živa je tradicija Rumuna u južnom Banatu, a od […]