• Zvanično 1.100 Vojvođana preminulo od kovida od početka epidemije

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Skoro 1.100 stanovnika Vojvodine preminulo je od posledica kovida19 u proteklih 13 meseci, koliko traje epidemija virusa korona u Srbiji.
     
    Ovaj podatak izneo je ministar Zlatibor Lončar za 021.rs uz izvinjenje što nam ovaj podatak nije dostavljen kada je tražen krajem decembra prošle godine.

    Ovo su prvi zvanični podaci o broju preminulih u Vojvodini posle više od osam meseci, jer je prethodna informacija početkom jeseni bila da je od posledica kovida preminulo nešto više od stotinu ljudi. 

    Podsetimo da zdrastvene ustanove i vlast u Novom Sadu i Vojvodini ne daju podatke o broju preminulih, već je jedino je dostupan podatak o tome koliko se dnevni registruje pozitivnih na kovid, kao i koliko je broj pacijenata u bolnicama, međutim i taj podatak je nepotpun, jer se ne navodi koliko je njih primljeno na lečenje, koliko otpušteno, odnosno nema podatka da li je bilo preminulih.

    Jedini dostupan podatak koji donekle govori o tome kolika je smrtnost od virusa korona u Novom Sadu, jeste onaj o broju sahrana za koje se izdvaja novac uz budžeta Grada. Prošle godine bilo ih je nešto više 300, a u prva četiri meseca ove godine podaci još nisu potpuni, ali i se govori o stotinama osoba.

    Znajući da je u Srbiji do sada, prema zvaničnim podacima, preminulo više od 6.300 osoba, podatak o 1.100 osoba govori da je svaka šest žrtva bila iz Vojvodine.

    Skoro 1.100 stanovnika Vojvodine preminulo je od posledica kovida19 u proteklih 13 meseci, koliko traje epidemija virusa korona u Srbiji.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vojvodina

    U Srbiji dom košta od 400 do 4.802.000 evra

    Subotica je već tri godine prvi grad u Vojvodini po broju prodatih kuća, gde ih je od 2021. do 2023. prodato 3.152, a cene su bile od 1.000 do 245.000 evra. […]

    Spaljeno 70 hektara trave na Zagajičkim brdima

    Svakog proleća stanovnici u okolini Deliblatske peščare suočavaju se sa požarima koje izaziva lokalno stanovništvo koje se bavi stočarstvom. Tako je prošle nedelje u okviru specijalnog […]

    Marcišor – glasnik proleća

    Simbol praznika je mali predmet zakačen za crveno-beli šnur, nosi se ceo mart mesec, i taj običaj, za koji nauka tvrdi da je star oko 8.000 godina, živa je tradicija Rumuna u južnom Banatu, a od […]