Foto: promo
Zabava

Bitipatibi večeras u Apolu

Izvor: 
DOP Pet, 02/03/2018 - 12:45

Beogradski shoegaze/dream pop bend Bitipatibi premijerno u Pančevu u Apolu u petak 2. marta od 21 sat, na krilima novog albuma „Lešnici divlji 2“.

Bitipatibi su nastali u Beogradu 2009. godine, publiku su osvojili albumom „Lešnici divlji“ .Četiri godine nakon albuma „Lešnici divlji“ nastavljaju svoju priču albumom „Lešnici divlji 2“ koji sanjivim melodijama ponovno potiče posebno ugodne emocije kod slušatelja. Radi se o bendu koji s neodoljivom lakoćom publiku povlači u svoj dream pop svijet, a njihova posebnost najviše se krije u vokalu Une Gašić. Bend je popularan širom regije, hipnotizirajućim gitarama, i ritam sekciji pojačanoj bariton saksofonom.

Novi album je nastavak pričica o macama,  vevericama, delfinima, dečijem pogledu na svet, o parkovima u kojima smo odrastali, o selima u kojima smo uživali kao deca,  sva ta mesta na kojima možemo  i dalje da budemo deca. Pesme su upakovane u energičnu svirku, a  ilustracije za album je radio  slikar iz Pančeva ,Miloš ”Bakaši” Bakalović. Večeras dolaze u punom sastavu, uz Unu  postavu benda čine saksofonista Dušan Petrović, Todor Živković na gitari, Srđan Popov na bas gitari, Ernest Džananović na bubnjevima.

https://www.youtube.com/watch?v=9pJTPIprspM

Njihov aktualni album možete poslušati na sljedećem linku:https://bitipatibiband.bandcamp.com/

Zamislite mesto na kom se spajaju Cocteau Twins i Mazzy Star, Morphine i Tuxedomoon, i neka se to mesto nalazi u Beogradu. Srce tog izmišljenog mesta moglo bi da bude u grupi Bitibatibi, koja svoju verziju indie/shoegaze/dream popa nesebično šalje u svet svakom pesmom i svakim koncertomMarketing

Najnovije vesti