• Gardijan, Miror, Bild i drugi svetski mediji najavili EXIT festival

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Nakon što je nedavno iznova osvojio titulu Najboljeg evropskog velikog festivala, 18. EXIT najavili su i veliki svetski mediji kao što su Gardijan, Miror i Bild. Oni navode EXIT kao obaveznu destinaciju za festivalsko letovanje i preporučuju izvođače do sada najavljene na Main stage-u i Dance Areni.

    Gardijan je sastavio opsežan tekst o vrhunskim provodima u 2018. godini po mesecima, te iako je jul tradicionalno najkrcatiji muzičkim događajima, upravo EXIT je izdvojen kao obavezna tačka u globalnom kalendaru.

    Britanski list Mirror nedavno je uvrstio EXIT među najbolje festivale, nakon čega je upravo objavio i dosta opširan članak posvećen samo Exitu, koji je naslovio sa „Prve najave silovitog programa EXIT festivala prodrmaće srpsku tvrđavu ovog leta!“, i to iako većina headlinera još nisu ni objavljeni! Na pragu svog osamnaestog izdanja, EXIT je opisan kao „jedan od najraznolikijih festivala na sve kompetitivnijem polju“.

    Nemački Bild smatra EXIT pravom lokacijom za letnji odmor i dodaje da bi posetioci trebalo da obiđu Novi Sad, zbog osvojene titule Evropske prestonice kulture za 2021. godinu, čiju je kandidaturu u ime grada upravo vodili čelni ljudi EXIT fondacije. Popularni irski portal Buzz svrstao je novosadski festival među festivale koji se moraju posetiti, a lokaciju opisao kao „najgrandiozniju“ od svih evropskih muzičkih događaja. I vanevropski mediji stavljaju EXIT na festivalsku mapu sveta – novozelanđanski medij i internet stranica Stuff u svom tekstu „10 putnih trendova za 2018“ svojim čitaocima predložio je da ove godine posete EXIT festival. Kultni američki portal Pitchfork u svoju tradicionalnu listu muzičkih festivala takođe uvrštava EXIT.

    EXIT festival biće održan od 12. do 15. jula na Petrovaradinskoj tvrđavu u Novom Sadu i predstaviće neke od najboljih svetskih, regionalnih i domaćih muzičkih zvezda kao što su Migos, Ziggy Marley, Fever Ray, Alice Merton, Nina Kraviz, Richie Hawtin, Adam Beyer b2b Ida Engberg, Maceo Plex, Solomun, Amelie Lens, Ben Klock, Jax Jones, Ofenbach, Mahmut Orhan, Carl Craig, Tale of Us, Sevdaliza, Burak Yeter, Madball, Brujeria, Ofenbach, Slapshot, Dog Eat Dog, Slaves, Idles, Asphyx, Bombers i mnoge druge. Više informacija o ulaznicama i festivalskom programu može se pronaći na sajtu exitfest.org.

    Đ.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    U Srbiji dom košta od 400 do 4.802.000 evra

    Subotica je već tri godine prvi grad u Vojvodini po broju prodatih kuća, gde ih je od 2021. do 2023. prodato 3.152, a cene su bile od 1.000 do 245.000 evra. […]