• IMENUJ MASKOTU!

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Najmasovnija kampanja za promociju i očuvanje kulturne baštine u Srbiji od ove sezone dobija svoju zvaničnu maskotu, a budući da je kampanja dobrim delom usmerena ka najmlađim pripadnicima našeg društva, organizacioni tim kampanje odlučio je da priredi svojevrsan konkurs za imenovanje maskote.

    Konkurs je namenjen osnovcima koji će svojim idejama pomoći našem timu da izabere najbolje ime za našeg novog drugara, a svoju ideju možete da prijavite na sledećem linku.

    Naša maskota je vredna, ali svoju marljivost ističe kroz igru i komiku. Voli da istražuje svet oko sebe, da gradi, čuva, neguje i štiti kulturnu baštinu svog mesta. Ne mrzi je da ode i do najudaljenijih krajeva radi znanja i avanture, a glavni cilj u životu joj je da otkrije sve tajne prostora u kom živi, da razveje maglu neznanja i misterije.

    Pančevac Danilo Krlović, poznatiji kao Kontrazen, tvorac je maskote kampanje, a ko će joj dati ime saznaćemo vrlo brzo jer je konkurs otvoren do 1. aprila 2018. godine.

    Društvo za akademski razvoj već pola decenije učestvuje u odbrani kulture i po peti put pokreće najpopularniju kampanju za promociju i očuvanje kulturne baštine u Srbiji. „Kultura na DAR“ će ove godine trajati do 1. maja 2018. godine. Pozivaju se svi građani Srbije da načine fotografiju ili snime film u trajanju do 3 minuta o svom omiljenom kulturnom dobru u mestu u kome žive. Kao i proteklih sezona, nije bitno godište, ni pol, kao ni broj autora ili autorki koji učestvuju u stvaranju radova, već je najbitnije da fotografije i filmovi budu tako osmišljeni da predstave mesta, ljude ili događaje na najbolji mogući način. Više o propozicijama možete pronaći na sledećem linku.

    Konkurs je namenjen osnovcima koji će svojim idejama pomoći našem timu da izabere najbolje ime za našeg novog drugara.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Najboljim istraživačama povećanje plata za 30 odsto

    Na osnovu podataka portala eNauka i međunarodno priznatih naučnih rezultata, nedavno je objavljena lista na kojoj su naši najbolji istraživači. Zbog svojih izvanrednih dostignuća, njih 10 odsto […]

    Kako u Srbiji žive danas osobe zaražene virusom HIV

    Broj partnera, zagrljaj, boravak u istoj prostoriji, samo ljudi koji koriste drogu intravenskim putem, samo muškarci koji imaju odnose sa muškarcima, „neće meni da se desi“ i druge, predrasude […]

    Proleće počinje u sredu ujutru

    Proleće će ove godine početi u sredu 20. marta u 04.06 časova, dok u isto vreme za stanovnike na južnoj Zemljinoj polulopti počinje jesen, saopštilo je Astronomsko društvo ''Ruđer […]